Lotte doet

Welkom: benefietconcert

Als iemand, in dit geval broer T., mij vraagt of ik zin heb om mee te gaan naar een concertje, moet ik vaak niet lang nadenken. Als het dan ook nog eens een concert van Flip Kowlier met vrienden is én ten voordele van de Syrische vluchtelingen, dan denk ik zelfs helemaal niet na.  Zodoende werden de tickets besteld en sms’en verstuurd om van de gelegenheid gebruik te maken om nog eens wat oude bekenden op te zoeken.

Gisteren was het dan zover. Na alweer heel wat gevloek in de auto (over mijn verkeersfrustraties volgt later een blogpost) en de schrik van mijn leven dat enkele uren parkeren tegenwoordig al 7€ kost, zaten H. en ik uiteindelijk smakelijk te eten in de Greenway. Ik fietste jarenlang voorbij dat vegetarische restaurant zonder er ooit een voet binnen te zetten. Dat was duidelijk een misser, want hun lasagne is echt héérlijk. Superveel keuze is er niet, maar ik denk dat iedereen zijn ding wel vindt tussen de aangeboden gerechten.

IMG_2202

Zoals het bij alle concerten gaat, ging ik ervan uit dat ook dit benefietconcert pas later dan het aangekondigde uur zou beginnen. Daarom bleef ik aan de ingang staan wachten op de broer, maar toen we de zaal ingingen, bleken we de eerste artiest gemist te hebben. Coely stapte net het podium af, maar aangezien we niet meteen vertrouwd zijn met haar muziek, was dat voor mij geen ramp.

In sneltempo wisselden de artiesten elkaar af. Na het voor ons minder geslaagde Brihang kwam Tourist waarvan ik enkel het liedje met Flip Kowlier kende. Ik begreep geen woord van zijn taaltje (dat Antwerps, dát zouden ze moeten ondertitelen ;-) ), maar vond het wel een leuke sfeer. Flip Kowlier bleek de geknipte presentator te zijn. Niet te weinig babbelen, niet te veel babbelen en nu en dan een grappige opmerking rond de reden van het optreden.

Voor mij kwam het echt goed op gang toen Isolde Lasoen haar intrede maakte. Niet alleen kan ze drummen als de beste, ze blijkt ook nog eens over een prachtige stem te beschikken. De cover van Where the Wild Roses Grow, samen met Daan, was bijna beter dan het origineel. Dat ik grote fan ben van die laatste zal er ook zeker mee te maken hebben. Ik was dan ook dik content toen hij Exes inzette. Spijtig dat elke artiest maar een drietal liedjes speelde, want wat zie en hoor ik hem graag bezig. Maar toen, toen kwam Gabriel Rios. Daarover hoef ik niet veel te zeggen, behalve dat ik wel graag eens mijn Spaans met hem zou willen oefenen ;-) ;-) Ook zijn tussenkomst was echt veel te kort. Gelukkig stelde Raymond van het Groenewoud ook niet teleur. Ik heb alvast onthouden dat hij een verdomd goede gitarist is, wat een nieuw weetje voor me is.

Als laatste kwam ’t Hof van Commerce optreden. Hoewel ik niet speciaal trots ben op mijn woonplaats, gaat mijn hart toch altijd iets sneller slaan als ik bedenk dat deze machtige band van Izegem afkomstig is. Ik stond dan ook mee te shaken en te zingen  met hun platte, grove en tegelijkertijd grappige tekst. Toen ik het aantal mensen dat even luid stond mee te roepen met de liedjes snel eens bekeek, kon ik concluderen dat heel wat aanwezigen van West-Vlaanderen afkomstig waren.

Er werd afgesloten met Min Moaten van Flip Kowlier zelf, geen al te grote verrassing natuurlijk. Gelukkig maakte hij er door samenzang met het publiek toch een specialere versie van. En ineens was het gedaan. De twee uren van het concert waren echt voorbij gevlogen. Ik kan alleen maar zeggen: Pech voor wie er niet bij was. Je hebt iets gemist.

(Even verduidelijken: de foto’s zijn niet door mezelf gemaakt. Ik vind genieten van de muziek namelijk belangrijker dan door een schermpje staan turen. Ik vond de foto’s van het optreden via deze link: http://www.nieuwsblad.be/cnt/DMF20151007_01908558?pid=5090473)

SHG_Welkom_25

SHG_Welkom_19SHG_Welkom_14
SHG_Welkom_17

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s