Lotte doet

Werelddierendag

E1 P1E2
EP2

P2Ik heb mijn liefde voor Elodie en Pixie nooit onder stoelen of banken gestoken. Sommigen onder jullie vinden misschien dat het er zelfs over gaat, maar ach. Wie een huisdier heeft, begrijpt die liefde maar al te goed, denk ik zo. Aangezien het Werelddierendag is, maakte ik een lijstje waarom mijn konijnen toevallig echt de allerliefste zijn.

1// Ze zijn superschattig

Die beweeglijke neusjes, die soms wat domme blik en dat koddige gehuppel… Superschattig zijn ze en ik kan het dan ook niet laten om regelmatig foto’s van hen te delen.

2// Ze zijn altijd vrolijk en bieden entertainment

Oké, de helft van de dag zijn ze ongelofelijk lui. Vooral in de zomer doen ze overdag meestal niets anders dan met hun luie kont op een frisse tegel liggen en wat hooghartig voor zich uit staren. Eens ze in actie komen, zijn ze echter boeiender dan een televisie. Uren en uren kan ik naar hen zitten kijken, want dat rondhuppelen, wassen en gekke sprongen maken is heel leuk om te zien. Het is vooral de max als Elodie in 20 seconden tijd drie keer de tuin rondcrosst aan een ongeziene snelheid. Dat zou je niet verwachten van zo’n groot beest.

3// Ze hebben een eigen persoonlijkheid

Of het echt zo is of dat ik dat denk omdat ik hen menselijke eigenschappen toeëigen, dat weet ik niet. Wel weet ik dat mijn konijnen ferm van elkaar verschillen. Waar Elodie erg gemoedelijk is, is Pixie een pak dominanter. Al vanaf de eerste dag speelde die kleine baby de baas over Elodie, die toch gemakkelijk vier keer zo groot was. Nu is het verschil ongeveer 1/3, maar toch is Pixie nog steeds degene die beslist. Ze steelt het eten van haar zus, gaat zelfs eens op haar kop zitten om zo beter aan het etensbakje te kunnen en jaagt haar weg uit het hokje als ze ineens beslist om daar te gaan zitten. Elodie laat het allemaal toe, zolang Pixie niet te veel vraagt om samen te spelen. Ze huppelt constant achter haar zus aan in de hoop dat ze achter elkaar aan zullen lopen, maar daar heeft Elodie niet altijd evenveel zin in. Ze blijft dan ook regelmatig stug zitten, zelfs als Pixie met haar kopje zit te porren.

Ondanks hun verschillen komen ze toch ontzettend goed overeen. Vanaf het allereerste moment was er een goed contact, zoals je op deze foto kan zien. Zowel de dierenarts als de kweker hadden nochtans gewaarschuwd voor de kans op gevecht.

EP1

Het grootste deel van de tijd zitten ze gezellig samen naast elkaar, zelfs als het buiten bijna 30 graden is en ze moeite hebben om af te koelen. Op dit moment mogen ze niet in hetzelfde hok, omdat dat te gevaarlijk zou zijn voor Pixies schouderwonde. Ik merk dat ze beiden een beetje treuren en naar elkaar zoeken. Als ik hen dan eens in twee verschillende hokken tegen elkaar zet,  gaan ze meteen neus aan neus ziten. Lief en triestig tegelijkertijd. Hopelijk geneest de wonde nu snel zodat ze over twee weken weer samen door de tuin kunnen crossen.

4// Ze knuffelen graag

Ook hier is een verschil te merken tussen mijn twee vrouwtjes. Elodie zal, als ze daar zin in heeft, snel zoemend naar me toekomen als teken dat ze aandacht wil. Hoewel ze het echt haat om opgepakt te worden, kan ze enórm genieten van aaien. Die ogen vallen dan langzaamaan dicht, ze gaat helemaal uitgestrekt liggen en zal haar kont draaien om aan te geven dat het tijd is om eens van kant te wisselen. Pixie is dan weer eentje die nooit uit zichzelf contact zal maken (tenzij de dierenarts allerlei ongewenste handelingen uitvoert. Ik had haar nog nooit zo aanhankelijk als toen meegemaakt), maar laat zich wel heel makkelijk oppakken en blijft mooi op je schoot zitten als je haar rugje streelt.

5// Ze zijn heel proper

Wist je dat konijnen bijzonder gemakkelijk zijn in onderhoud? Terwijl het niet gemakkelijk is om honden en katten hun behoefte op dezelfde plaats te laten doen, gebeurt dat bij konijnen helemaal vanzelf. Ik heb buiten een mandje in het hok staan waar mijn twee vrouwtjes vanzelf op springen. Elke dag proper maken en voilà, het vuilste deel van het hok is alweer gekuist. Natuurlijk valt er ook wel eens iets naast, maar het is wel zo aangenaam dat het niet over het hele grasveld verspreid ligt.

Ik kan nog heel wat andere redenen bedenken waarom mijn konijntjes fantastisch zijn, maar eigen stoef stinkt, zeggen ze. ;-) Waarom vind jij jouw huisdier de max?

2 gedachten over “Werelddierendag

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s