Lotte doet

GML #2: weekends, popcorn en zorgenkindjes

Het typische zondagavondgevoel is me helemaal niet vreemd. Dat gevoel dat je in je buik hebt als je je realiseert dat je de dag erna weer moet gaan werken of naar school moet. Ineens overvalt een ietwat sip gevoel je dan, want je komt tot het besef dat het weer vijf dagen vollenbak is en dat je geen tijd hebt gehad om écht van je weekend te genieten. En hoewel ik dat nu al een hele tijd elke zondag ervaar, sta ik er toch iedere keer weer van te kijken hoe snel de vijf dagen tussen de zondag en de zaterdag erna gaan. Afgelopen week was het behoorlijk druk, al zijn er drie woorden die spontaan in me opkomen: eten, film en bloed. Maar eerst, een foto van het Herfstmuziekfestival in Izegem!

PhototasticCollage-2015-09-26-02-07-17

Het schijnt dat dit tweejaarlijkse muziekfestival, waarop verschillende korpsen hun beste noten laten horen, dit jaar zijn laatste editie meemaakte. Ondanks het vele wachten, het hemd dat je na een tijd kan uitwringen van het zweet en het geërger dat de stad Izegem zijn ene korps blijkbaar belangrijker vindt dan de andere drie, zou ik het toch jammer vinden als het effectief niet meer zal doorgaan. Het is namelijk ook de ideale gelegenheid om eens naar de andere korpsen te gluren en te tonen wat we in onze mars hebben. You see what I did there, muzikanten? ;-) Om me te vinden op deze foto geldt de regel ‘wie zoekt, die vindt’. Succes!

InstagramCapture_ac5a7cda-813a-4bea-872d-80488fd43f69

Het grootste voordeel van begeleider zijn van het atelier ‘huishouden’, is dat de deelnemers altijd lekkere dingen koken en je er altijd wel in slaagt om eens van hun gerechten te proeven. Nadat ik eerst getrakteerd werd op een kom soep, lepelde ik een paar dagen later met veel plezier een potje verse chocomousse uit. Op vrijdag werden frietjes gebakken, maar daar ben ik wijselijk van afgebleven. Eentje is namelijk geentje. Stoppen met eten na één frietje? Dat kan ik echt niet.

InstagramCapture_91c3d505-e178-4284-8902-225260f9ffbd

Elk jaar organiseert BNP Paribas Fortis de Film Days en daar  maak ik gretig gebruik van. Slechts 4 (vier!) euro voor een film, dat is een kans die je niet aan je voorbij kan laten gaan. Zelfs als student betaal je tegenwoordig op normale dagen al het dubbele voor de inkom, wat de drempel om naar de cinema te gaan zelfs voor een filmfanaat als ik een pak hoger maakt. Toen bleek dat we via tante J. een keer helemaal gratis konden gaan, werd al snel beslist dat ik zowel woensdag- als donderdagavond naar de Kinepolis zou rijden. Dat is niet alleen leuk voor de film, maar ook voor de versnaperingen. Ik eet nooit popcorn, behalve als ik naar de cinema ga. Het heeft me dan ook weer goed gesmaakt. En die cola die je ziet staan? Die was niet voor mij. :-) Sinds enkele weken slaag ik er weer zonder problemen in om tijdens de werkdagen geen frisdrank te drinken en enkel in het weekend eens een uitzondering toe te staan. Al geef ik het toe, het was wel heel verleidelijk.

Phototastic-26_09_2015_3bed5dd3-e5a6-4f08-be20-9f3a427667ab

Dezelfde avond zag ik dan ook nog eens deze prachtige lucht verschijnen. De foto is onbewerkt, dus de kleuren waren echt zo fenomenaal! Aan de kwaliteit zie je wel dat het met een gsm-camera genomen is, maar ach. Een kniesoor die zich daaraan stoort.

Phototastic-26_09_2015_6afe8f53-873d-492e-bcd6-caad0d925e6d

Aan al die gelukzaligheid kwam dan ook een abrupt einde toen ik vrijdagochtend nietsvermoedend mijn vrouwtjes ging begroeten. Mijn Pixie bleek zichzelf een grote wonde aan haar schouder gekrabd en gebeten te hebben, omdat ze geïrriteerd was door het verband dat ze rond haar middel had om de operatiesnee te beschermen. Toen ik zag dat het bloed er echt uitliep, sloeg ik natuurlijk alweer helemaal in paniek. Gelukkig kon ze meteen terecht bij de dierenarts. Het dutske heeft nu dus én draadjes van de vorige operatie én nietjes van de nieuwe wonde in haar lijfje. 3,5 maanden oud en al zo’n zorgenkind. De rekeningen beginnen hoog op te lopen, maar uiteindelijk doe je er als dierenvriend alles aan om je huisdier te helpen. En stiekem is het wel een beetje koddig om zo’n klein konijn met een t-shirtje en een felgroen verband aan haar pootje te zien rondhuppelen, hihi.

Phototastic-26_09_2015_e739f891-47cf-4a44-bfdf-480d49547701Als afsluiter is er nog een foto van Elodie, gewoon omdat ze mooi is ;-)

7 gedachten over “GML #2: weekends, popcorn en zorgenkindjes

  1. Helaas heeft ze de nietjes er vannacht alweer helemaal uitgekrabd. We hebben geen idee hoe dat kan, want de t-shirt zat goed vastgemaakt. Morgen dus alwéér naar de dierenarts. Ik begin te vrezen dat ik een harde beslissing zal moeten nemen, want ze heeft ook pijn en ik haat het om haar te zien lijden. Ik ben helemaal van slag, maar eerst wachten op morgen…

   Like

 1. Dat zondagavondgevoel vind ik zo herkenbaar. Het overvalt me soms zelfs al op zaterdagavond. Wie is er eigenlijk zo stom geweest om een weekend van 2 dagen uit te vinden terwijl het toch even goed 3 dagen hadden kunnen zijn?

  Like

  1. Pixie kreeg eerst een pleister, maar die had ze eraf gekrabd en verwondde daardoor zichzelf. Daarom heeft ze nu een t-shirt en een verbandje :-) Ondertussen is het al mooi aan het genezen!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s