Lotte leest & kijkt

#Boektober

WP_20150922_010

Ik heb altijd erg graag gelezen. Meestal gaat mijn leesflow op en neer, want sommige periodes bekijk ik boeken enkel vanop afstand en in de maanden erna verslind ik dan het ene verhaal na het andere. Sinds begin 2015 tot en met augustus zat ik op een enorme hoge golf: ik deed mee aan de reading challenge van Goodreads, waarbij je op voorhand moet aangeven hoeveel boeken je graag wil lezen in het komende jaar. Ik hield het op 15, wat sowieso al een pak meer zou zijn dan in 2014. De vele vrije tijd die ik in Spanje had, deed me alvast goed, want na amper de helft van het jaar had ik mijn doel al bereikt! Daar was ik best trots op en ik deed dan ook mijn best om die flow vast te houden. Jammer genoeg heb ik gemerkt dat ik, sinds ik werk, nog maar amper een boek in mijn handen heb. Hoewel ik het wel probeer, val ik na een paar pagina’s lezen meestal als een blok in slaap en zo schiet het natuurlijk ook niet op.

Ik was dan ook verheugd om te ontdekken dat er een nieuwe actie op poten werd gezet: Boektober. De opzet van de challenge is eigenlijk heel simpel: Je daagt jezelf uit om een x aantal boeken te lezen tijdens de maand oktober en klaar. Daarna is het natuurlijk de kunst om die boeken ook echt te lezen. Vanaf 1 oktober mag je eraan beginnen.

Via de facebookpagina waar je jezelf kan inschrijven, zag ik dat sommige deelnemers van plan zijn om meer dan acht boeken te lezen. Respect voor wie het kan, maar voor mezelf heb ik het realistisch gehouden. Drie tot vier boeken in een maand tijd zal alweer een stap in de goede richting zijn.

Ik heb hier thuis een hele stapel gekochte boeken liggen waar ik nog geen pagina van gelezen heb. Ondanks mijn neiging om naar de bibliotheek te gaan om de laatste nieuwe verhalen in huis te halen, besloot ik dus om eerst eens in mijn eigen boekenkast te kijken en daaruit een selectie te maken. Uiteindelijk heb ik de volgende boeken geselecteerd:

  1. De boekendief – Markus Zusak

De Boekendief schijnt geen gemakkelijk boek te zijn om te lezen en dan gaat die commentaar vooral over de schrijfstijl. Ik lees meestal geen verhalen over de oorlog, want op zich hou ik niet zo van geschiedenisboeken, maar omdat ik De Boekendief overal aangeprezen zie staan, was mijn nieuwsgierigheid toch gewekt.

  1. De eerste dag – David Nicholls

Nadat ik de film ‘One day’ enkele jaren geleden zag, is het verhaal me altijd bijgebleven. Het boek in de Nederlandstalige versie vond ik voor een halve euro in de Kringloopwinkel, dus ik kon het niet laten liggen. Ik weet al dat ik het verhaal op zich mooi vond, dus nu ben ik benieuwd of het boek beter is dan de film.

  1. Gelukkig ben ik niet de enige – Brené Brown

Geen roman of thriller, maar een non-fictie over perfectionisme, faalangst en de lat lager leggen. Ik las al een ander boek van deze Amerikaanse psychologe (?)/schrijfster en toen was ik al aangenaam verrast door haar talent om niet-gemakkelijke materie toch op een toegankelijke manier aan de man te brengen. Waarschijnlijk begin ik Boektober met dit boek, want het is een geleend exemplaar.

  1. Verzoeking – Harlen Coben

Sinds een jaar of zo ben ik grote fan van Harlan Coben, dus toen ik dit boek zag liggen in de Boekenvoordeel in Gent kon ik niet aan de verleiding weerstaan. Ik weet nu al dat ik het een goed boek zal vinden, want de schrijver heeft me nog nooit teleurgesteld. Thrillers zijn nu eenmaal mijn ding.

Ook geïnteresseerd om aan Boektober mee te doen? Hier vind je meer informatie. Veel succes!

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s