Lotte doet

GML #1

Ik ben niet echt fan van weekoverzichten en bij de blogs die ik lees, sla ik die dan ook meestal over. Zo’n opsomming van wat iemand een hele week heeft gedaan, vind ik eerlijk gezegd vaak wat saai. Toch betrap ik mezelf erop dat ik vaak veel dingetjes meemaak tijdens de week die ik graag wil vertellen, maar die niet boeiend genoeg zijn om er een volledige blogpost over te schrijven. Daarom roep ik een nieuwe rubriek in het leven: A Glimpse at My Life oftewel GML. Hoe vaak de GML-artikels zullen verschijnen, weet ik niet, maar het lijkt me wel goed om ze allemaal onder dezelfde noemer te plaatsen. Lekker overzichtelijk voor wie graag met structuur werkt.

Zoals je eerder al kon lezen, begon mijn week echt met een rotdag. Nadat ik bijna van mijn fiets werd gereden, spendeerde ik een groot deel van de avond bij de dierenarts. Het abces op Pixies schouder bleek een bron van bezorgdheid te zijn. Nadat de arts er een spuit etter uit had getrokken, kreeg ik te horen dat ik me moest voorbereiden op het ergste, want een operatie voor zo’n jong beestje gaat met grote risico’s gepaard. Dat moet je vooral zeggen tegen zo’n zenuwpees als ik. Elke avond voelde ik me schuldig als ik haar haast in een wurggreep moest vasthouden om de antibiotica toe te dienen en naarmate de dagen verstreken, werd ik steeds meer nerveus. Vrijdag was namelijk niet alleen de dag van de operatie, ik moest ’s ochtends ook nog eens mijn bachelorproef gaan verdedigen. Je kan je al voorstellen dat ik donderdagavond niet veel geslapen heb.

Gelukkig kreeg ik alleen maar goed nieuws te horen. Ik ben geslaagd, wat inhoudt dat ik nu nooit ofte nimmer nog moet denken aan school. Ik kreeg enkele keren al grappend de vraag met welke studie ik nu zou beginnen, maar phoeh. Met twee diploma’s heb ik voorlopig genoeg ;-)

Om half vijf belde de dierenarts me op om te zeggen dat alles goed verlopen was. Ze was zelfs alweer aan het knabbelen op een worteltje en dat is een heel goed teken. Ons Elodie, die eet dan weer minder goed. De twee meisjes mogen nog niet samen in een hok en ik merk dat ze elkaar missen. De vreugde zal dus groot zijn als de draadjes uit de wonde zijn en ze weer vrolijk samen kunnen rondhuppelen. Pixie ziet er op dit moment niet uit, met die grote pleister en het weggeschoren haar, maar ach. Ik ben zo blij dat ze nog leeft dat ik het niet eens erg vond dat ze me vanochtend een grote krabbel bezorgde tijdens het toedienen van haar pijnstillers.

WP_20150904_003

In other news verscheen ik deze week samen met mijn collega’s in de lokale krant. Naar aanleiding van de opendeurdag eind deze week werd wat reclame gemaakt in de Weekbode. Ik had gehoopt dat ik ergens vanachter op de foto zou mogen staan, want met mijn natgeregende haar en niet bepaald frisse blik zag ik er niet op mijn best uit. Helaas worden kleintjes altijd naar de voorgrond geduwd en daar stond ik dan, te blinken op de eerste rij.

WP_20150904_002 (2)

Zaterdag trad ik voor het eerst in meer dan een jaar weer het huis van H. binnen, naar aanleiding van zijn verjaardagsfeestje. Hoewel het voor mij al helemaal normaal aanvoelt om hem te zien, was ik toch een klein beetje geëmotioneerd toen ik naar binnen ging. Gelukkig was er frambozentaart. Die was zo lekker dat ik op slag weer blij was.

En zondag? Die dag bracht ik al kleurend door. Bijzonder tijdrovend, want na enkele uurtjes zit ik nog niet eens aan de helft, maar wel heerlijk ontspannend. Ben ik even blij dat je met de nieuwe trend het kind in jezelf eens mag laten gaan ;-)

WP_20150905_004 (2)

Wat hebben jullie deze week meegemaakt?

7 gedachten over “GML #1

    1. Het is te zien hoe je het bekijkt. Ik zie het meer als een paar feitjes van mijn week bespreken. Met een echt weekoverzicht, dat ik niet graag lees, bedoel ik ‘op maandag ontbeet ik met dit, daarna deed ik dat en toen dat. Op dinsdag…’

      Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s