Lotte doet

Over Gent, Moussaka en Vuurwerk

Toen ik nog studeerde (dat klinkt alsof het al jaren geleden is), dacht ik altijd dat werken dé ideale oplossing zou zijn voor mijn tijdsgebrek. Zoals geweten is gevoel voor drama mij niet vreemd: tijdens het middelbaar had ik last van ‘tijdsgebrek’ door mijn grote aantal hobby’s waardoor ik amper thuis was en zodra ik in het hogere zat, had ik al helemaal geen tekort aan ontspanningstijd.

Maar goed, wat ik bedoelde, is het volgende. Ik heb héél dikwijls zitten vloeken als ik ’s avonds na school nog huiswerk moest maken, moest studeren of allerlei informatie moest opzoeken. Werken leek me fantastisch: je trekt de deur van je werkplaats achter je dicht en je moet er niet meer aan denken.  Dat iemand met een huishouden dan echter nog niet klaar is met werken, negeerde ik ietwat bewust. Werken stond voor mij gelijk aan vrijheid.

Nu ik twee weken ervaring heb als echte werkmens, want vakantiejobs tellen niet mee, kan ik al zeggen dat het niet klopt. Omdat ik mij nog helemaal moet inwerken, heb ik al regelmatig ’s avonds aan mijn laptop gezeten om vanuit thuis uit via de server te werken. Dossiers doornemen, ateliers voorbereiden…  Maar ach, ik hou mezelf voor dat dat enkel in de beginperiode zal zijn en ik na een paar weken die extra tijd niet langer nodig zal hebben.

Dat beetje avondwerken woog echter niet op tegen alle leuke dingen die ik deze week deed.

Vorige vrijdag ging ik mijn bachelorproef indienen (yessss!) en om die trip niet enkel voor die twee minuutjes te maken, bonden moeke en ik er nog een namiddagje Gent aan. Wat voelde het goed om weer in mijn lievelingsstad van België te zijn. Objectief ben ik allang niet meer, maar er hangt daar toch een sfeertje dat ervoor zorgt dat je je welkom voelt. Of zoiets.

PhototasticCollage-2015-08-23-10-47-27

In de Ikea testte ik de nieuwe drankjes die de frisdranken moeten vervangen en ik kan je verzekeren dat zelfs de nepcola duizend keer beter smaakte. Ik kan me echt niet inbeelden dat iemand die plakkerige siroop die het frambozenwater moet voorstellen ook echt lekker vindt. Na heel wat grimassen trekken en minislokjes nemen, kan ik concluderen dat ik enkel het perenwater te doen vind. Maar toch. Vanaf nu drink ik altijd water in den Ikea.

Later dat weekend assisteerde ik broer T. bij het maken van moussaka. Ik ben niet snel jaloers op iemands talenten, maar ik wou dat ik wat meer van moekes en T.’s kookkunsten meehad. Misschien zou ik het ook wel goed kunnen als ik mij er wat meer op toelegde, maar dat chronische gebrek aan geduld speelt mij parten. Anyways, ik was heel erg blij dat hij zonder morren ook een vegetarische variant maakte. Hoewel sesamburgers ter vervanging van schapengehakt niet meteen de beste keuze was, getuige de 35 kruidenpotjes die ineens halfleeg zijn, was het toch erg lekker. Meer van dat, graag. (Het is een slechte foto, maar ja, ik was dan ook druk bezig met assisteren hé ;-) )

PhototasticCollage-2015-08-23-10-39-17

Ik kreeg de vraag van Kelly, mijn favoriete blogster, of ik een gastblogje wou schrijven voor Femma met vijf filmtips voor komende herfst. Daar zeg je natuurlijk ja op! Mijn hart maakte een sprongetje toen ik haar mailtje las en ik vraag me nog steeds af hoe ze bij mij, zo’n miniblogster, terecht gekomen is. Ja, ik ben toch wel wat trots. Wanneer het gepubliceerd wordt, weet ik nog niet, maar ik hou jullie zeker op de hoogte.

Het was blijkbaar ook de week van de leuke post. Eerst ontving ik twee lieve kaartjes van Ivana en ondanks het eerste vermoeden dat haar kaartjes een reactie waren op het mijne, bleken we gewoon op hetzelfde moment hetzelfde idee te hebben. We stuurden namelijk alletwee kaartjes met flamingo’s, haha.

Daarna kreeg ik ook een hartverwarmende mail van Annalene, de mama van een gezin dat ik in Zuid-Afrika leerde kennen en waaraan ik nog heel dikwijls met warme gevoelens terugdenk. Als ik ooit terugkeer, ga ik bij hen op bezoek. Het maakt me niet uit als ik daar 500 km voor moet omrijden… Ze begon haar mailtje met deze woorden:

Liewe Lotte

Ek oordryf nie as ek sê dat ek daagliks aan jou dink nie.  Ek dink jy het in ’n kort tydjie in ons harte gekruip en sal altyd daar bly.

Ik was nog maar twee zinnen ver en de tranen prikten al in mijn ogen. Serieus, iedereen zou nu en dan eens zulke lieve woorden moeten horen.

Op donderdag was mijn dag natuurlijk helemaal goed toen ik mijn fiets mocht ophalen. In de fietswinkel was ik erg specifiek. Ik liet meteen weten dat ik een fiets met een voordrager én in een fel kleurtje wou. De fietsenmaker moest eens lachen, maar gelukkig had hij een modelletje dat aan mijn eisen voldeed et voilà. Twee dagen later stond mijn knalrode Venturelli te blinken in de tuin. Ondertussen is dat stalen ros al uitgetest én goedgekeurd :-)

PhototasticCollage-2015-08-23-10-44-52

En mijn werkweek? Die werd feestelijk afgesloten met een vuurwerk! Ieder jaar kijk ik uit naar het vuurwerkfestival in Knokke-Heist. Meestal raak ik er maar één keer per jaar, maar het is toch altijd weer 25 minuten puur genieten. Vrijdagavond werd veel gebruik gemaakt van gouden effecten, waardoor het prinsessengehalte in mezelf weer omhoog kwam. Love it!

PhototasticCollage-2015-08-23-10-43-37

Zaterdagnamiddag bracht ik door in het zwembad tijdens het babysitten, dus daarover had ik ook al niet te klagen. Als elke werkweek zoveel leuke dingen met zich mee zal brengen, dan zie ik dat ferm zitten!

Welke leuke momenten hebben jullie deze week meegemaakt?

2 gedachten over “Over Gent, Moussaka en Vuurwerk

  1. Ooh, vrije tijd. Ik herken het probleem. Toen ik in het middelbaar zat, werd ik soms gek van al mijn hobby’s. Ook al deed ik ze allemaal heel graag. In het hoger ben ik abrupt met alles gestopt, omdat ik de hele tijd met schoolwerk bezig was. En dat niet kon loslaten. De korte tijd dat ik gewerkt hebt met alleen maar mijn eigen huishouden te doen, jongens, toen had ik zoveel vrije tijd! En ik werkte zelfs 6/7. En toch! ? Nu zou ik gewoon graag eens slapen…slapen…en nog eens slapen. En ben ik al blij met een gestolen halfuurtje voor mezelf. Heel soms gebeurt dat!

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s