Lotte leest & kijkt

Films om te zien: juli

Het is ondertussen al een publiek geheim dat ik ontzettend verslaafd ben aan films en series bekijken. Ik kan haast nooit meepraten over actuele tv-programma’s, maar noem een film en de kans is groot dat ik hem heb gezien. Dus ik dacht: waarom maak ik daar geen rubriekje van? Op het einde van de maand een paar films delen die ik al dan niet het bekijken waard vond, gerangschikt volgens genre. Bij deze…

Oeiejoei, wat is juli voorbij gevlogen. Ik heb werkelijk geen idee waar die 31 dagen naartoe zijn. Ik had het zo druk dat ik ochgod maar drie films heb kunnen bekijken. Drie! Dat moet zowaar het dieptepunt in mijn filmhistoriek zijn. Welke dat zijn en of ze het waard waren om tot deze drie te behoren, lees je hier:

 • Furious Seven

Mo viiiiiiint toch! Dat is een zin die ik zowat elke minuut een keer uitsprak tijdens het bekijken van deze film. Nadat ik F&F 4, 5 en 6 wijselijk geskipt heb, vond ik het tijd om de laatste aflevering uit deze serie films eens een kans te geven. Ik wist meteen weer waarom ik het na de derde film had opgegeven.

Qua verhaal is het Furious Seven zoals gewoonlijk niet veel soeps. Een of andere rijke man (ik was zo hersenloos aan het kijken dat ik zelfs niet meer weet wie hij was of waarvoor hij werkte) heeft een machine ontworpen waarbij het mogelijk is om iedereen op gelijk welk moment op gelijk welke plaats op te sporen via nabije telefoons en camera’s. Komt dat efkes goed uit, want Dom en zijn team zijn op zoek naar Deckard Shaw, de broer van de comateuze Owen die het in de vorige film tegen de racers had opgenomen. Helaas blijkt het belangrijkste deel van de machine in Abu Dhabi te liggen en dus is het zaak om die device terug te halen. Natuurlijk moet daarvoor heel wat geracet en gevochten worden. Ja, de ronkende motoren, de kogels en de moersleutelgevechten vliegen je weer om de oren. Ik vermoed dat ik niet hoef te vertellen hoe het verhaal afloopt…

Volgens mij is het vrij duidelijk hoe ik over de film denk, haha. Hij is slecht, ja, maar tegelijkertijd vond ik het ook wel entertainend. De gesprekken zijn tenenkrommend simpel en alles is superhard overdreven, maar dat maakt het ook ontspannend.

Aan wie raad ik hem aan? Iedereen die van snelle auto’s, stoere vrouwen en oneliners houdt: dit is een film voor jou. Qua oneliners kan ik wel een paar voorbeelden geven.

 • Deckard Shaw: Have you ever heard the saying: “The enemy of my enemy… is my friend”?
  Dom: I don’t have friends. I got family.
 • Letty: Did you bring the cavalry?
  Hobbs: Woman, I am the cavalry.
 • The thing about street fights… The street always wins.

 Ach ja. Echt spijt van mijn gespendeerde tijd heb ik niet. Het is de ideale film om na een lange werkweek te bekijken of om je dag mee af te sluiten. Wie geen diepgaande gesprekken of een ijzersterk verhaal verwacht, zal zich best amuseren.

maxresdefault

 • The Age of Adaline

Aaaaah, Blake Lively, één van de knapste vrouwen ter wereld. Hoewel ik haar altijd zal blijven herinneren als ietwat irritante (wegens erg knap, erg rijk en erg populair = lichte steek van jaloezie bij bibi hier) Serena uit Gossip Girl, vind ik het altijd aangenaam om haar op het scherm te zien. Ook in The Age of Adaline stelde ze me niet teleur. Dat de tegenrol vertolkt wordt door Michiel Huisman (Nederlander in Hollywood, kan ook gekend zijn door zijn rol in Game of Thrones) zorgt alleen maar voor extra bonuspunten, yummie.

Adaline wordt aan het begin van de twintigste eeuw geboren, maar op haar 29ste slaat het noodlot toe. Ze crasht met haar wagen, belandt in het water en door allerlei natuurfenomenen gebeurt iets met haar lichaam waardoor ze nooit meer ouder wordt. Hoewel ze daardoor altijd ongelofelijk knap blijft, heeft haar situatie vooral veel nadelen: ze moet constant tegen iedereen liegen, moet om de zoveel jaar verhuizen en kan geen relaties opbouwen. Enkel haar dochter Flemming kent het verhaal, maar zij moet zich al snel voorstellen als haar grootmoeder. En dan loopt Adaline op een dag Ellis tegen het lijf…

Geen enkele samenvatting doet recht aan het verhaal. Net als bij Begin Again is de film veel mooier dan beschreven kan worden, hoe hard ik mijn best ook doe. Hoewel de afloop natuurlijk wel een beetje voorspelbaar is, had ik nooit het idee dat het saai of melig werd. Die meligheidsgraad is bij mij altijd een cruciaal punt en ik kan zeggen dat de film die test met glans heeft doorstaan. Ik ben zeker dat het gros van de meisjes deze film aan anderen zouden aanraden en er zullen ook zeker een paar jongens zijn die het helemaal niet erg vinden om met hun lief/zus/mama/andere vrouw in hun leven mee te kijken.

The-Age-of-Adaline-fashion-5

 • Insurgent

Het is niet dat ik Divergent zo’n ongelofelijk fantastische film vond, maar toch was ik wel een beetje nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich zou ontwikkelen. Ik vind het idee erachter, dat elke persoon één overheersende eigenschap heeft, best wel boeiend. Tijdens het bekijken van de film vroeg ik me geregeld eens af wat het verschil is tussen de groep Zelfverloochening en de groep Vriendschap aangezien het allebei draait om zichzelf opofferen voor een ander, maar bon, dat zal dan wel aan mijn ‘niet op Sci-Fi getrainde’ hersens liggen. Ik heb altijd al wat moeite gehad om van die futuristische verhalen goed te volgen en dat bleek ook weer tijdens het zien van deze film. Ik mag niets over mijn verwarring schrijven omdat ik anders de plot van het verhaal verklap, maar ik had toch efkes een nabespreking met de jongste broer nodig, die er eigenlijk ook niet alles van snapte. Of beter gezegd, we snapten wel wat was gebeurd, maar het leek erg tegenstrijdig. Enfin, wie wil weten wat ik bedoel, kijkt best zelf.

Het verhaal zelf dan (let op: wie de eerste film nog niet heeft gezien, begrijpt hier waarschijnlijk geen jota van):

Sinds Jeanine opdracht heeft gegeven om de woonplaats van de Zelfverloochening volledig te verwoesten waarbij Tris’ ouders om het leven kwamen, zint deze laatste op wraak. Ze zweert niet te stoppen voor ze Jeanine heeft vermoord. Ook de Onverschrokkenen en de Factielozen keren zich tegen Eruditie, de factie waartoe Jeanine behoort. Samen willen ze een alliantie opzetten om zo ten strijde te trekken. De Divergents zijn opgejaagd wild, want ze worden beschouwd als groot gevaar voor de orde die binnen de stadsmuren van Chicago heerst. Bovendien worden ze ingezet om een geheimzinnige doos, gemaakt door de grondleggers van het idee achter de facties, te openen.  Aangezien zij de enigen zijn die tot (bijna) alle facties behoren, zijn ze ook de enigen die alle tests kunnen doorstaan en zo de boodschap kunnen onthullen.  Het is natuurlijk geen grote verrassing dat Tris net de geknipte persoon blijkt te zijn om deze opdracht te vervullen…

Zou ik Insurgent aanraden? Bwo, het is niet mijn genre film en ik geef het toe: Als ik deze samenvatting lees, zou ik echt niet getikketakt zijn om de film te bekijken. Eerlijk gezegd vind ik het ook nogal raar dat ik het toch nog entertainend vond. Verstand op nul en kijken, zoals we hier graag zeggen. Dat het bij aanvang van de film al laat op de avond was, spreekt voor zich. Het is leuk voor de afwisseling, maar ik zou niet elke week naar een gelijkaardige film kunnen kijken. Waarschijnlijk zal ik het vervolg ook wel bekijken, maar eerder omdat ik moeite heb om een trilogie niet uit te kijken. Dat zal wel een autistisch kantje van mij zijn ;-) (by the way, de trilogie van Twilight heb ik níet uitgekeken.  Dat vond ik té slecht.)

Nog een tip voor de boekenwurmen: het schijnt dat de boeken, waarop de films gebaseerd zijn, stukken beter zijn.

Insurgent-1

Bon, we kunnen dus besluiten dat juli niet bepaald een vruchtbare filmmaand was. Ik bekeek drie films, waarvan ik één goed vond, één middelmatig en één ronduit slecht. Laat ons hopen dat augustus een positiever verslag voortbrengt.

3 gedachten over “Films om te zien: juli

  1. Het is een echte aanrader! Geen grote acties, maar wel heel mooi. Heb je Begin Again al gezien, met Keira Knightley? Als je die mooi vond, zal je The Age of Adaline vast ook mooi vinden.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s