Lotte doet·Lotte reist

Lotte deelt haar favorietjes in Barcelona

Nu ik precies twee weken terug ben uit Spanje, is het toch wel echt hoog tijd dat ik eens vertel wat mijn favoriete plaatsjes zijn.

Dat ik grote fan ben van de stad, heb ik al tot in den treure herhaald. Die bruisende dynamiek, die ‘voor elk wat wils’, de prachtige gebouwen en vriendelijke mensen… Ik ben nog meer van de stad gaan houden dan ik al deed. Mijn hart ligt nu op twee plaatsen: in Zuid-Afrika en in Barcelona. Ik ben benieuwd om te zien waar ik als eerste terug zal keren. Sinds mijn terugkeer uit Franschhoek begon ik te sparen voor een terugreis, maar er komen steeds andere tripjes op mijn programma. Nu moet ik mijn bankrekening namelijk beginnen spijzen voor een rondreis in Indonesië, besloten Ivana en ik gisteren ;-)

Maar goed, mijn favoriete plaatsjes dus. Het was de bedoeling om er een beknopte samenvatting van te maken, maar ik vrees dat dat niet bepaald gelukt is.

Eten en drinken

BBC

I-PRO

O-PR

♥ Ik postte regelmatig al eens een foto van het zaakje, maar Bicioci Bike Café staat echt op nummer 1 qua gezelligheid en inrichting. Je kan er terecht voor een drankje, versgeperste sapjes, zelfgemaakte pizza’s aan goeie prijzen (8 tot 12 euro), slaatjes en heerlijke desserts.

De fietsonderdelen aan de muur, de petjes aan het plafond en de schattige tafeltjes, de biogedachte achter hun eten… Helemaal mijn stijl. Dat de eigenaar ook nog eens een hete brok is, maakt het alleen maar beter. Om maar efkes te tonen hoe leuk ik het precies vond: zelfs nadat mijn laptop er werd gestolen (nog steeds onbegrijpelijk in zo’n klein cafeetje), kon je mij er nog iedere week vinden.

Ik ben zeer content dat mijn vriendin me gidste, want eerlijk is eerlijk, als toerist zou je het steegje waar het gelegen is nooit inwandelen. Voor de geïnteresseerden: Bicioci Bike Cafe vind je in Carrer de Venus in de wijk Grácia.

♥ In het straatje ernaast, Carrer del Torrent de l’Olla, vind je Toyo, een Japans sushirestaurant met een ‘all you can eat’-buffet. Voor 15 euro per persoon schuif je aan aan de lange tafel waar de bordjes via een rolband voor je neus passeren. Naast de ‘gewone’ hapjes kan je ook proeven van ietwat specialere combinaties, zoals vis met mango en een saus waarvan ik niet wist wat het was. Naast het lekkere eten is het ook leuk dat je de koks de sushi ook echt kan zien klaarmaken, wat ik altijd een fascinerend proces vind.

♥ Ivana zocht speciaal voor mij een vegetarisch restaurant uit en amai, we hebben er geen spijt van gehad. Blijkbaar is Teresa Carles vrij bekend bij de Barcelonezen, maar ik had er nog nooit van gehoord. Je vindt het restaurant met het leuke interieur in Carrer de Jovellanos, vlakbij Plaça Catalunya.Spotgoedkoop is het niet, maar wie hun gerechten in België zou willen proeven, betaalt nog minstens 5 euro meer. Ook hier sprak één van hun concepten mij enorm aan: Design your own salad. Je krijgt een blaadje met alle mogelijke ingrediënten en dan duid je, volgens wat je wil betalen, 5 of 10 keuzes aan. Ideaal voor mij, want bijna altijd zit iets in mijn voorgemaakt slaatje dat ik niet zo graag lust. Nu had ik ijsbergsla met kerstomaatjes, walnoten, parmesaan, geitenkaas op een beschuitje, appel, komkommer, pestosaus, mais en pijnboompitten. Njammie njammie.

♥ Op Placa Reial springt één cafeetje meteen in het oog. Tussen alle donkere, chique eettenten word je haast verblind door de kleurrijke gevel en tafeltjes van Ocaña / Ocanya (Castelliaans/Catalaans). Toen wij er waren, was er net een beach party aan de gang, waardoor alles ook nog eens vrolijk versierd was. De drank is er erg duur, maar dat valt natuurlijk te verwachten op zo’n plein.

♥ Wie graag eens in een speciaal café een pintje gaat drinken, kan terecht in Bosc de les fades café. Het is er pikdonker, het lijkt alsof je in een bos zit en je wordt regelmatig verrast op een donderslag met bijhorende bliksem. Het is dan ook zogezegd een feeënbos. Best een leuke ervaring en nergens anders zal je zoiets tegenkomen, maar ook hier geldt weer dat je het best wat inplant in je budget.

Bezoeken

T-RR

IL-PG

PR-P

ML-CZ
Ik weet dat je niet mag stoefen met jezelf, maar dit vind ik zo’n ontzettend mooie foto. Je ziet hoe leuk we elkaar vinden en we hebben dan ook echt plezier. Wat mis ik haar!

♥ Ik heb er vaak genoeg tegen Ivana over gezaagd, maar mijn meest favoriete must see van de stad is Casa Batlló. Als je één werk van Gaudi gaat bezoeken, dan vind ik dat het dit moet zijn. Het is kleurrijk, toont perfect wat zijn stijl was en is ook nog eens leerrijk. Dat je een gratis videoguide krijgt waarbij je ziet hoe het huis er vroeger uitzag, maakt het alleen maar boeiender. Het is helaas ook pokkeduur, dus hou daar rekening mee in je budget.

♥ Wie veel tijd heeft en net als ik regelmatig nood heeft aan rust en ontsnappen aan de vele prikkels die in een stad op je afkomen, raad ik aan om eens te zoeken naar Parc del Labyrint de Horta. Je kan er niet alleen in wandelen en genieten van de natuur, er is in het midden ook een doolhof aangelegd. Daar hou ik niet echt van (zeker niet nadat we op het eerste communiefeest van mijn nichtje S de uitgang van het grote doolhof echt niet meer vonden en ik al wat hartkloppingen kreeg), maar het labyrint in het park valt goed mee.

Het park zelf is moeilijk te vinden, want het ligt helemaal uit het centrum en staat ook nergens aangeduid met bordjes, maar het is toch de moeite om ernaar te zoeken.

♥ Jullie konden mijn verslag over ons gesukkel om te raken al lezen, maar Tibidabo is ook één van de plekjes die ik iedereen zou aanraden. Bovenop de berg is zonder kinderen weinig te beleven (volwassenen in een kinderpretpark, dat is wat raar) en de kerk is aan de binnenkant ook maar gewoon een kerk, maar het reuzenrad en het uitzicht maken alles goed. Ga je op zo’n stralende dag als ik, dan zie je de hele stad aan je voeten liggen. Zelf vind ik het altijd leuk om naar herkenningspunten te zoeken en vanop grote hoogte te zien hoe ver de bekende monumenten van elkaar liggen.

♥ Het is niet alsof Park Guell nog aangeraden moet worden, want wie gaat nu ooit naar Barcelona zonder het park te gaan bezoeken? Dat je het niet iedere keer doet, kan ik wel begrijpen, maar je moet het toch minstens één keer met je eigen ogen gezien hebben. Al is het maar om zo’n clichétoeristenfoto te nemen bij de bankjes ;-) Zelf ga ik daar ook erg graag, ondanks het feit dat ik de salamander al meerdere keren van dichtbij heb gezien. Jammer dat nu entreegeld betaald moet worden, maar gelukkig is het grootste deel van het park wel nog gratis toegankelijk. Je kan er urenlang in wandelen, schaduw is talrijk aanwezig en het is er altijd druk genoeg om ongegeneerd naar mensen te kunnen kijken.

Tip voor wie graag een drankje wil nuttigen aan het barretje vlak voor het terras met de gekleurde bankjes: er hangt nergens een prijslijst en een flesje cola kost 3€. Je kan wel begrijpen dat ik dat flesje tot de allerlaatste druppel heb opgedronken. Maar ach, het deed zo’n deugd. Die dag was het eind de 30 graden en ik voelde me als een verdord blaadje, zoveel dorst had ik.

♥ Ik had het al eens over Placa Reial, maar ik wil het plein ook graag nog eens apart vermelden. Je ziet het van de straatkant niet meteen liggen, dus wie op de Ramblas loopt, let beter goed op. Het is er druk en soms wat claustrofobisch omdat het helemaal ingesloten staat, maar tegelijkertijd kwam ik er ook altijd tot rust. Die gigantische palmbomen zijn zo schoon!

♥ Dan nog snel een tipje voor de strandgangers: wie graag in rust en kalmte van het strand en de zee wil genieten, gaat beter niet zonnen in Barceloneta. Je kan er op de koppen lopen, om de haverklapt word je gestoord door verkopers van dubieuze drankjes en koopwaar… Nee, wie graag op zijn gemak wil zijn, gaat beter naar het strand van Castelldefels. Wie graag instructies wil over hoe er te geraken, ik geef ze graag door :-)

7 gedachten over “Lotte deelt haar favorietjes in Barcelona

  1. Ik was eerder dit jaar even in Barcelona voor een conferentie en ik heb toen een glimp opgevangen van de stad. Die glimp deed verlangen naar meer en als ik dan zo’n lijstje tegenkom zoals dit, ooh boy, dan gaat het nog meer kriebelen om er snel terug naar toe te gaan. Merci voor de tips! Ik sla ze ergens op voor moesten ze ooit van pas komen. :)

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s