Lotte is

1000 vragen: deel II

flow10

‘Flow is een tijschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en simpeler leven’

Ik ben misschien al niet meer objectief, maar Flow is het allerboeiendste tijdschrift dat ik ooit heb gelezen. Sinds ik een abonnement heb gekregen, maakt mijn hart elke zes weken een vreugdesprong als ik zie dat er weer een nieuwe editie is aangekomen. Een tijdje geleden zat er een boekje bij, met 1000 vragen aan jezelf. Sommige simpel, andere vereisen wat meer denkwerk. Het leek me wel leuk om er een paar in te vullen en die op mijn blog te delen. Nu en dan zal ik er zo’n 10 willekeurig uitkiezen en eerlijk te beantwoorden. Deze keer ga ik voor tien nieuwe vragen!

1. Welke film heb je minstens vijf keer gezien?

Annie! De eerste keer dat ik die bekeek was ik nog een kindje en keek ik samen met mijn nichtjes. Ondertussen zijn we al minstens 15 jaar verder en heb ik die film zelfs op dvd gekregen van mijn broers. Minstens 2 keer per jaar leg ik die in de dvd-speler en een paar maanden geleden zag ik Annie zelfs op de Spaanse televisie! Ik moet toegeven dat ‘Mañana, mañana, te quiero, mañana’ wel een beetje belachelijk klonk.

2. Wat voor type ruziemaker ben jij?

Die vraag is zowel door mij als door anderen makkelijk te beantwoorden. Ik ben nogal een explosieve ruziemaker. Ik schiet snel uit mijn krammen en durf al eens te brullen, maar na nog geen vijf minuten ben ik alweer helemaal kalm. Omdat ik totaal niet koppig ben, is mijn boze bui ook altijd heel snel weer weg en ben ik alweer vergeten waarover het ging.

Als aanvulling bij deze vraag: ik maak het vaakst ruzie met mijn oudste broer, die op dezelfde manier ruzie maakt als ik. Voor anderen is het dan ook vaak superraar om te zien hoe wij eerst bijna met getrokken messen tegenover elkaar kunnen staan om tien minuten later in de auto te stappen en samen ergens naartoe te gaan.

Tweede aanvulling: ik maak niet graag ruzie met koppigaards of met ‘beeld zonder klank’-personen. Zo van die mensen die liever een heel weekend in stilte en enorme spanning leven met elkaar dan eens hun hart te luchten, brrrr. Daar heb ik heel veel moeite mee.

3. Zou jij een jaar zonder mensen kunnen?

Absoluut niet. Ik heb het al moeilijk met een hele dag in mijn eentje zijn.

4. Voor welk dier ben je bang?

Hoewel ik een enorme dierenvriend ben en later graag een eigen zoo wil, heb ik altijd een beetje angst voor dieren die groter zijn dan mij. Dat is dan ook de reden waarom ik niet sta te springen om een paard te houden. Het zijn meestal lieve beesten, maar ze hebben zoveel kracht in zich dat ze je met één stamp kunnen doden en daardoor voel ik me niet helemaal op mijn gemak. Geef mij maar dieren die ik onder controle kan houden of geen meter groter zijn dan mij. Maar echt bang zijn voor een dier, dat ken ik niet.

5. Hoe beleg je het liefst je boterham?

Er is geen enkele boterham lekkerder dan een bruin sneetje met kaas en tomaat!

6. Wat zou je eigenlijk niet meer moeten doen?

Zoveel chocolade eten, me over alles zorgen maken

7. Wat hadden mensen nooit van jou verwacht?

Er zijn twee dingen die mensen altijd versteld doen staan als ik het vertel.

Ten eerste kijkt iedereen verbaasd op als ik zeg dat ik met veel plezier een bungeejump deed in Zuid-Afrika. Als ik daarna ook nog enthousiast verkondig dat ik droom van een sprong uit een vliegtuig, trekt mijn moeke wit weg en is de meest gehoorde reactie ‘amaaaai’.

Ten tweede zoekt haast niemand die me leert kennen een meisje met een koersfiets achter mij. Blijkbaar wordt dat niet verwacht van iemand die van hoge hakken en nagellak houdt, maar het is dus wel degelijk mogelijk.

8. Wat is je droomberoep?

Ik was heel graag psychiater geworden. Het lijkt me zo’n ongelofelijk boeiend beroep dat veel uitdaging inhoudt. De psyche van de mens en al zijn rare kronkels, is er iets interessanter? Helaas heb ik er de capaciteiten niet voor.

9. Hoe rijk zou je willen zijn?

Aha, daar had ik laatst nog een interessant gesprek over! Het ging over de uitspraak dat geld niet gelukkig maakt. Daar geloof ik niet helemaal in. Het is waar dat veel geld hebben niet gelijk staat aan gelukkig zijn, maar als je geen geld hebt en elke euro twee keer moet omdraaien, is het ook moeilijk om gelukkig te zijn. Die uitspraak is volgens mij dan ook ‘uitgevonden’ door iemand die geld genoeg had.

Ik zou dan ook graag zo rijk zijn dat ik me nooit zorgen hoef te maken als ik een rekening in de bus krijg, maar ook niet zo rijk dat ik geen seconde twijfel als ik pakweg 100€ uitgeef aan een gadget, kleding of iets anders dat niet levensnoodzakelijk is.

10. Welke cursus wil je nog graag volgen?

Mijn lijst is bijna eindeloos, mijn interesses zijn dan ook zeer uiteenlopend. Zo wil ik graag nog mijn Spaans blijven bijschaven, een cursus juweelontwerp volgen, leren naaien, schoenen leren ontwerpen, een korte opleiding nagelverzorging volgen… Ik heb alleen wat last van een chronisch tijds- en geldgebrek om dat allemaal te doen…

Zo, dat waren ze alweer. De volgende tien vragen vind je over een maandje of zo :)

3 gedachten over “1000 vragen: deel II

  1. Flow is inderdaad het allerboeiendste en allermooiste tijdschrift ooit! Ik kijk er ook altijd zo naar uit. Ik heb pas voor mijn verjaardag een abonnement gekregen. Ik keek er dus tot nu toe reikhalzend naar uit of de nieuwe Flow al in de krantenwinkel stond… maar nu zal één van de komende dagen de nieuwe Flow in de brievenbus steken! :-) Leuke post!

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s