Lotte reist

Ivana + Lotte

Stel je voor dat je ergens rond je tiende op vakantie een Nederlands meisje tegen het lijf loopt. Je trekt de hele reis met elkaar op en wisselt op de laatste dag adressen uit. Een paar jaar worden regelmatig brieven geschreven en wordt elk jaar bij elkaar gelogeerd. Zodra je het allebei drukker krijgt door school, hobby’s en andere bezigheden verwatert het contact echter een beetje en blijft het steeds vaker bij een like op Facebook of een kaartje met Kerst. Dan besluit de ene in het buitenland te gaan wonen en de andere dat het wel een leuk idee is om haar te gaan opzoeken. Hoewel ze elkaar al bijna tien jaar niet meer in levenden lijve zagen, lijkt het vanaf de eerste minuut alsof het slechts tien dagen was.

Hoe groot is die kans?

Helemaal niet groot, denk ik zo. Maar ik heb het geluk dat ik het ene meisje ben en Ivana het andere. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik donderdag wel wat nerveus was. Wat als we elkaar eigenlijk helemaal niet meer leuk vinden? Dan zijn we een hele week samen zonder dat het echt aangenaam wordt. Tja, de doemgedachten kwamen weer spontaan in mij op. Gelukkig bleken al die zorgen nergens voor nodig. Ze zal zeker nu en dan wel al gedacht hebben dat ik verschrikkelijk veel praat, maar ach.. ;-)

Afgelopen weekend hebben we het heel leuk gehad samen. Gelukkig blijken we dezelfde dingen boeiend te vinden (lees: géén schilderijen, wel veel natuur en tuinen) en hadden we dezelfde ideeën over hoe we de tijd wilden doorbrengen. Twee zulke blonde meisjes hadden wel veel bekijks natuurlijk. We vielen echt op.

Deze week kunnen we enkel ’s avonds afspreken omdat ik overdag nog voor Mini zorg, maar er is zo veel te doen in Barcelona (zon, zee, strand, Gaudi’s gebouwen, shoppen) dat ik niet vrees dat Ivana zich zal vervelen.

Hoewel we op zich weinig verschillende trekpleisters bezochten, waren onze dagen toch goed gevuld. Beelden zijn mooier dan alleen maar tekst, dus bij deze trakteer ik op heel wat foto’s. (Wegens gebrek aan een fotobewerkingsprogramma op deze oude laptop zijn ze onbewerkt, maar pffff. Je krijgt wel een idee van de schoonheid van de stad zeker? :-) )

IMG_2043

IMG_2111

IMG_2107

IMG_2052IMG_2098

IMG_2087

IMG_2082

IMG_2068

IMG_2064

IMG_2063

IMG_2042

4 gedachten over “Ivana + Lotte

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s