Lotte doet

Zomervakantie

11018028_10153174855285795_7689189533812751844_n

Aaaaaah, de zomervakantie! Hoewel die voor mij al jaren niet meer begint op 1 juli, blijft die dag toch altijd een beetje speciaal. Ook deze woensdag werd ik wakker en dacht ik ‘yes, zomervakantie!’. Belachelijk eigenlijk, want ik ben al 7 maanden op vakantie.

Anyways, het zorgde er wel voor dat ik weer vol inspiratie aan mijn zomerlijstje begon. Dat houdt in dat ik een paar dingetjes opschrijf die ik de komende maanden graag wil doen. Ik krijg nooit alles gedaan dat ik wil doen, want ik heb altijd last van dat vreemde fenomeen waarbij ik nooit voor iets tijd heb omdat ik altijd zo druk bezig ben. Kennen jullie dat ook?

Dit jaar staan de volgende activiteiten op het lijstje, in willekeurige volgorde:

 • Kamperen in de tuin. Dat doen we thuis bijna elk jaar en ik vind het echt ongelofelijk leuk. Je hebt het beste van de twee kanten: je hebt een beetje het reisgevoel en tegelijkertijd hoef je niet op een gasvuur te koken of toiletten te delen.

 • Zelf fruitijsjes maken. Dat is niet alleen supersimpel, het voldoet ook nog eens aan de drie West-Vlaamse H’s: Hoekoop, Hezond en Heerlijk.

 • Dagje badderen in het opblaasbare zwembadje

 • Onverwachts er enkele dagen op uit trekken met de tent. Niets leuker dan ineens zeggen: laten we morgen vertrekken en een paar dagen gaan kamperen in de Ardennen (of een andere plaats).

 • Mijn skeelers weer eens bovenhalen. Alhoewel ik niet zeker ben of ik mijn skeelers nog heb, heb ik veel zin om er weer mee te beginnen. Als kind heb ik daar uren mee rondgereden en volgens mij zal ik het nog altijd leuk vinden.

 • Zandkastelen bouwen en over golven springen. Dat komt in de sjakos, aangezien ik een dag na mijn thuiskomst alweer voor een week naar de zee trek met mijn vier babysitkindjes.

 • Een collage maken van mijn stapel postkaartjes. Zoals jullie al weten door een vorige post, verzamel ik postkaartjes van elke plaats die ik bezoek. Ondertussen is mijn verzameling echt al héél erg groot, dus wil ik er voor een keer ook iets mee doen in plaats van er telkens maar een stuk of tien aan mijn muur te hangen.

 • Lange fietstochten maken met de koersfiets. Het valt met geen woorden te beschrijven hoe hard ik mijn fiets hier mis. Het weer is echt perfect en het land is prachtig, maar toch kan ik er niet vanop mijn zadel van genieten. Het feit dat er geen fietspaden zijn en Spanjaarden niet gewend zijn aan fietsers (helaas zelf al mogen meemaken), verlicht de pijn een beetje.

 • Mijn leesflow verderzetten. Op Goodreads doe ik mee aan de Bookchallenge. Ik gaf op dat ik dit jaar 15 boeken wilde lezen, maar we zijn nog maar begin juli en ik ben al bezig aan mijn twaalfde boek. Ik besef wel dat dat grotendeels komt door mijn chille leventje, maar ik hoop dat ik het in België kan volhouden, want eerlijk gezegd heb ik herontdekt waarom ik vroeger zo graag las.

 • Aansluitend bij vorig puntje: Mijn Spaanse boekje van Vertaalkunde lezen. In het eerste jaar Spaans moesten we een boekje van Manolito Gafotas lezen. Toen vond ik dat een verschrikking, want ik begreep er geen snars van. Volgens de leraar die ik hier had, zou ik het nu wel goed moeten begrijpen, gezien mijn niveau met grote sprongen vooruit is gegaan. Hij ging helemaal uit de bol toen ik erover begon. Blijkbaar is Manolito zowat de Spaanse variant van Harry Potter qua populariteit. Hopelijk vind ik het boek nog ergens terug tussen mijn stapel cursussen.

 • Een hele dag gezelschapsspelletjes spelen. Dat is altijd al een van mijn lievelingsmanieren geweest om een dag door te brengen en gelukkig doen we dat (bijna) allemaal graag bij ons thuis. Benieuwd of ik kandidaten vind die het aandurven om keer op keer tegen mij te verliezen ;-)

 • Een dagje naar een kinderboerderij. Dat ik veel van dieren hou en zelf later ook graag op een boerderij met veel dieren wil wonen, is allang geen geheim meer. Het mag dan ook niet verbazen dat ik graag eens naar een kinderboerderij wil gaan, want hoe vreemd het ook is, ik ben daar nog nooit naartoe gegaan. Of toch niet dat ik me herinner. Omdat het echter een beetje raar is om als 23-jarige in je eentje naar een boerderij te gaan, volgende oproep: mensen die hun kinderen voor een dagje kwijt willen zijn, jullie weten wie te contacteren!

Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Hebben jullie ook activiteiten gepland? Laat het me zeker weten, misschien inspireren jullie me!

8 gedachten over “Zomervakantie

 1. Leuk lijstje! Ik zag onlangs mensen skeeleren en het begon een beetje te kriebelen. Zo in de zomer, heerlijk eigenlijk. Maar mijn broer is mijn skeelers ooit kwijtgeraakt en ik ga er toch geen nieuwe voor kopen. Geniet van je zomer!

  Like

  1. Bedankt! :-) Misschien moet je je broer aansporen om nieuwe te kopen? Bij mijn broers en mij geldt de regel dat je alles mag gebruiken, maar ‘you break it, you buy it’. In dit geval ‘lose it’ dus, haha

   Like

 2. Eind juni heben wij onder slechte weersomstandigheden een riviercruise gestart te Amsterdam naar Budapest, waar wij enorm hebben van genoten en nu nog lekker kunnen na genieten. Hopelijk mogen wij wel wat warmere dagen met meer zon treffen in België waar wij verder tijd zullen nemen om onze dagelijkse publicaties op het net te verwezenlijken tussen allerlei wandelingen. Wij kijken er ook naar uit om verscheidene dagtochtjes te maken.

  In de weekends en op feestdagen zal de drukte op de luchthaven mij bezig kunnen houden en voor extra centjes kunnen zorgen ter aanvulling van mijn pensioen.

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s