Lotte doet

Over luxelevens en torens bouwen

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik allemaal uitspook tijdens de dagen waarop ik voor Melina zorg. Naast mijn standaardantwoord dat ik mij heel gemakkelijk kan bezighouden en verveling dus niet echt een gekende zaak is, probeer ik ook altijd in grote lijnen wat meer te vertellen.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie trok ik eens een dagje met mijn camera op pad en maakte een fotoverslag. Hoewel ik er een zaak van maak om geen foto’s van kindjes op mijn blog te posten, is het in dit geval niet echt mogelijk om Mini geheel uit mijn verslag te laten. Ik probeerde wel zoveel mogelijk foto’s te maken waar ze niet duidelijk opstaat, maar ik hoop van harte dat niemand misbruik maakt van deze gelegenheid…

(btw: wees gerust. Ik heb geen foto’s van de duizend vuile pampers die ik op een dag moet verversen ;-) )

8u: Tijd om op te staan. Al mijn hele leven mijn minst favoriete moment van de dag… Ook al moet ik niet echt vroeg opstaan in vergelijking met mensen die een echte job hebben, het is elke ochtend weer een gevecht. Als ik op tijd uit mijn bed raakte, maak ik een gezond ontbijt met magere platte kaas, veel fruit en crunchy muesli, maar meestal blijft het bij twee toastjes met een dikke laag Nutella. :-)

wp_ss_20150612_0001

WP_20150517_004

9u: Tijd om Mini wakker te maken. Ze is net zoals ik absoluut geen ochtendbaby. Vaak duurt het bijna twintig minuten voor ze haar ogen opent, ook al probeer ik haar op alle mogelijke manieren te wekken. Vroeger mocht ze tot 10u slapen, maar dan bleek ze tot een gat in de nacht superactief te zijn en dat was voor de ouders veel te uitputtend. Ik vind haar altijd in de raarste posities: met de poep in de lucht, als een zeester over het bed gespreid, haar ene arm omhoog… Elke ochtend weer moet ik lachen.

WP_20150527_002

9u30-10u: We beginnen de dag samen door een dikke knuffel aan de pop te geven. Dat is momenteel haar lievelingsspeelgoed, zodra ze de pop in het vizier krijgt, begint ze breeduit te lachen. Ze sleurt ‘de baby’ (door haar benoemd als baba) overal mee, ook al weegt het ding eigenlijk best veel. Bij het knuffelen roept ze ook altijd ‘ooooooooooooooh’, alsof ze zelf maar al te goed beseft hoe koddig het eruit ziet.

Daarna doen we wat aan yoga. De beentjes goed uitstrekken, wat buigen en plooien… Ze doet het al supergoed! Na al die inspanning is het tijd om haar klaar te maken voor de dag. Verse pamper, kleertjes aan, een beetje parfum en crème en onze miss is ready. Haar ontbijt bestaat uit een versgeperst fruitsapje dat ze zeer trots met een rietje drinkt, een flesje melk en soms wat geplet fruit met yoghurt.

WP_20150604_008(1)

WP_20150604_009(2)

WP_20150603_002

10u-11u: Eens alle ochtendrituelen achter de rug zijn, beginnen we te spelen. Aan speelgoed heeft ze duidelijk geen gebrek, maar momenteel krijgt het bouwen van torens de absolute voorkeur. (Lees: Lotte moet de torens bouwen, Melina gooit ze met alle kracht in haar lijfje omver. Zo’n duizend keer per dag.)

WP_20150603_005

11u: op het moment dat ze nog aanhankelijker wordt dan anders (dat wil zeggen dat ze niet meer wil rondstappen, enkel nog aan mijn nek wil hangen en bij het minste geringste haar traankanalen kuist) gaan we naar buiten voor een wandelingetje. Dan valt ze steevast binnen de vijf minuten in slaap. Ideaal voor mij, want dat uurtje gebruik ik dan om wat huishoudelijk werk te verrichten of wat te chillaxen met een boek of tijdschrift. Het is ook vaak het moment om een blog te schrijven of online te zetten.

WP_20150602_001

12u: Mini wordt gewekt, want het is tijd voor haar lievelingsmoment van de dag: patatjes eten. Ik overdrijf niet. Zodra ik zeg ‘gaan we een beetje eten?’, begint ze met haar beentjes te trappelen van contentement. Ze kan dan ook echt bergen naar binnen spelen en lust zowat alles. Ik zag nog nooit een baby met zoveel plezier aan een citroen likken als zij.

WP_20150602_014(1)

14u30-17u: we wonen op twee km van de zee en daar maak ik dan ook lustig gebruik van. Bijna iedere dag zijn we daar te vinden. Nadat Melina iedereen op de bus inpakt met haar handkusjes en brede glimlach, beginnen we aan de grote namiddagwandeling. Nu ze zelf al goed kan stappen, doet ze niets liever dan paraderen op de zeedijk. We gaan dan wel erg traag vooruit, maar het is grappig om haar gewaggel te aanschouwen. Nadat we eventjes afkoelen in de zee, valt ze weer als een blok in slaap. Die tijd gebruik ik dan meestal om mijn huiswerk voor de Spaanse les te maken. Het was dan misschien wel al zes jaar geleden dat ik huiswerk moest maken, er is nog niet veel veranderd. Ik moet het nog altijd op het laatste moment doen ;-)

WP_20150602_019(1)

WP_20150611_005

17u-18u: Eenmaal weer thuis begin ik aan de bereiding van haar fruitpap. Opnieuw eet ze een indrukwekkende hoeveelheid voedsel. Waar ze het blijft steken, het is mij een raadsel. Pamela stopt elke dag tussen 17u30 en 18u met werken en vanaf dan ben ik vrij.

18u30: Op dinsdag en donderdag rep ik me in de vroege avond naar de bushalte. Op de andere dagen ben ik meer op mijn gemak: dan ga ik zwemmen als het weer het toelaat of blijf ik lekker lui thuis. Als ik op de bus zit, gebruik ik die tijd om naar een serietje of een film te kijken. Ik kan me nooit concentreren op een boek, omdat ik de hele tijd afgeleid ben door het vele stoppen en de mensen die opstappen.

19u30-20u40: Meestal ben ik veel te vroeg in de stad en dan kuier ik graag wat rond. Ik geniet van de sfeer die er hangt, al probeer ik de drukste plaatsen te vermijden. Constant omver gelopen worden op de Ramblas, dat is niet mijn idee van leuke ontspanning. Daar ben ik dus steeds minder te vinden, de heerlijke kiwisapjes van La Boqueria ten spijt.

WP_20150602_027

WP_20150530_008

22u20-00u00: Na de les moet ik me altijd haasten om de laatste gewone bus te halen. De helft van de keren slaag ik daar niet in, maar aangezien de nachtbussen veel langer onderweg zijn, voel ik me altijd euforisch als het me toch lukt. Als ik dan net de metro aan de school heb gemist, is het altijd efkes vloeken. Echter, de nachtbussen zorgen altijd voor vertier. Is het niet een man die op mijn schouder in slaap valt, dan is het wel een bende voetbalsupporters die voor leven in de brouwerij zorgt of een humeurig oud vrouwtje.

WP_20150602_041

00u00-00u30: De avond besluit ik met mijn avondritueel. Dat bestaat uit gezicht reinigen met cleanser en tonic, tanden poetsen en voeten wassen. Dat laatste begon ik te doen nadat ik zag dat mijn voeten altijd enorm vuil waren door hier constant op open schoentjes of blootvoets te lopen. Ik gruwelde van het idee om met vuile voeten in mijn bed te kruipen en nu ben ik het al zo gewoon dat ik niet meer kan slapen zonder dat ik het deed. Vaak heb ik geen zin in dat hele gedoe van crèmekes, tanden poetsen en zeep en waslapjes, maar bon. Ne mens moet iets over hebben voor zijn hygiëne hé. Als ik daarna in mijn bed ga liggen, duurt het dan ook niet lang voor ik in een diepe slaap weg zak.

WP_20150612_002

Wie na het lezen van dit verslag denkt dat ik een enorm luxeleventje leid in Spanje, kan ik alleen maar bevestigen. Ik heb dan ook al zes maanden het gevoel dat ik op vakantie ben. Buiten het feit dat ik op dinsdag- en donderdagnacht iets te weinig slaap om optimaal te kunnen functioneren de dag erna, leef ik hier van de ene zalige dag naar de andere. Ja, ik ga het hier nog missen!

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s