Lotte doet

Update!

Het is hier de laatste tijd wat stillekes geweest, maar ik had het dan ook druk, druk, druk. Na het zorgen voor Melina en mijn andere zaken op orde stellen, was ik vaak te moe om nog een blog te schrijven. Vaak zat ik klaar met een Word-document open en vingers op de toetsen, maar dan kon ik alleen maar denken dat ik wilde slapen of, first things first, een aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones bekijken.

Daarom: een update!

  • Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik ga in juni nog niet naar huis. Ik heb het hier ferm naar mijn zin en heb eigenlijk niet echt een dringende reden om terug te keren, dus blijf ik nog wat langer. Daardoor zal ik voor het eerst in mijn hele leven de Rozenparade met de fanfare moeten missen, wat jammer is, maar ik vermoed dat de zee, het zalige buitenzwembad en de zon dat wel zullen compenseren.

WP_20150515_018(1) WP_20150516_003

  • Daarnaast hoor ik het jullie al denken. ‘Lotte schreef al zo lang niet meer over haar coca-colabattle. Zou ze het opgegeven hebben?’ Hah. Nee hoor. Er is wel een verandering ingevoerd. Nadat ik een maand en drie weken zonder veel moeite volledig colavrij was (hoera voor mezelf!), liet ik mijn voornemens even voor wat het was. Mijn opa en ouders kwamen namelijk op bezoek en ik had geen zin om elke avond op restaurant water te drinken. Bovendien, vakanties zijn er om uitzonderingen toe te staan. De smaak stond me niet meer zo aan als vroeger, maar toegegeven, een echte kwelling was het nu ook weer niet. Nu koop ik nog steeds zelf geen cola en als er goed alternatief is, dan blijf ik er ook af. Ga ik echter op restaurant of café en is er geen lekker limonade voorhanden? Dan kies ik toch een colaatje. In de praktijk komt dat nog altijd maar neer op 1 of 2 consumpties per twee weken, dus dat valt allemaal goed mee. Het feit dat ik zo lang zonder heb gekunnen, zorgt ervoor dat ik me geen zorgen meer maak als ik nu eentje bestel. Ik weet alleszins wel dat ik het niet meer zo ver laat komen als ervoor. Voorgoed gedaan met elke dag een glas!
  • De laatste weken stonden volledig in het teken van de perfecte bruidsmeisjesjurk vinden voor het huwelijk van mijn nicht op 6 juni. Serieus, wat een hel was me dat. De voorwaarde was dat het kleed blauw moest zijn, maar voor de rest was de keuze vrij. Ik schuimde dus meermaals alle chique winkels van Barcelona af, tot en met boetieks à la Stella McCartney waar ik nog nooit eerder een voet binnen had gezet. En toch… Nérgens vond ik iets dat mij aanstond. Soms verwondert het mij dat ik zo’n uitgebreide kleerkast heb, want het bleek nog maar eens dat ik erg kieskeurig ben. De prachtigste jurken die ik tegen kwam, waren niet blauw en de blauwe kleedjes waren niet mooi/ chique/ feestelijk genoeg. Naarmate de weken verstreken en ik nog steeds niets had, kwam de stress bovendrijven. Het idee om een kleed te kopen en dat met textielverf te wassen, drong zich al op. Maaaaaaaaaaaaar, toen kwam ineens de verlossing. En nu heb ik het mooiste blauwe kleed dat ik ooit heb gezien. Ik kan niet wachten om het de hele dag te mogen dragen. Nu nog de accesoires en de schoenen. Iets zegt mij dat het ook een opgave zal worden… ;-)
  • Voor de rest volg ik nog steeds mijn Spaanse lessen, waar ik tegenwoordig zelfs voor moet studeren. Ik leer zo ongelofelijk veel bij dat het echt nodig is om de leerstof na iedere les nog eens te bekijken. Het is dan ook fijn om te merken dat mijn taalvaardigheid met grote sprongen vooruit gaat.

En jullie? Waar zijn jullie de laatste tijd mee bezig geweest?

Een gedachte over “Update!

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s