Lotte is

Hashtag frustratie

Ken je dat, van die dagen of zelfs weken waarop alles lijkt tegen te zitten? Wel, daar had ik de laatste dagen last van. Daarom was het hier wat stiller, maar geen nood, ik ben terug.

Van die rotdagen dus. Soms was ik zo gefrustreerd dat ik even hard wilde wenen als die keer dat ik op mijn tiende mijn eerste gebroken hart ervaarde. Mark van Westlife bleek namelijk op mannen te vallen. Ik ben die traumatische ervaring nooit meer helemaal te boven gekomen, zelfs toen later bleek dat hij op zich niet eens echt superknap is.

20146_1

De dingen die verkeerd liepen, waren eigenlijk meestal helemaal niet zo erg. Het was gewoon de combinatie van dat alles en een slaaptekort dat ik om een onbekende reden precies niet kon wegwerken.

Het begon met de gekneusde rib. Hoe ik het voor elkaar gekregen heb om een rib te kneuzen tijdens een yogales, ik weet het nog altijd niet, maar het is dus gebeurd. Een baby constant optillen en ermee spelen, het is niet zo aangenaam als je bij elke beweging in elkaar krimpt van de pijn. Maar die glimlach van dat monsterke hé, dat maakt echt alles goed.

Toen bleek ook nog eens dat mijn Amerikaanse vriendin eigenlijk helemaal niet zo sympathiek is als ze lijkt. Nadat ze mijn opa in zijn gezicht beledigde zonder dat hij het kon verstaan, zich ondankbaar gedroeg tegenover mijn ouders terwijl ze haar hele trip naar Valencia hadden betaald zodat ze met mij mee kon gaan en constant klaagde over Spanje en de inwoners, begon ik steeds meer te merken dat ze haar zelfvertrouwen probeert op te krikken door anderen naar beneden te halen. Nadat ik jaren met mijn zelfbeeld heb geworsteld, is dat wel iets dat ik kan missen als kiespijn. Makkelijk is het echter niet, want ik durf niet goed te zeggen dat ik daar niet goed mee om kan gaan…

Wat me verder ook nog tegenviel, is dat ik nog altijd moet horen dat ‘ik te jong ben om dit of dat te begrijpen’. Het is zo gemakkelijk voor oudere volwassenen om een discussie niet aan te willen gaan omdat ik volgens hen te weinig levenservaring heb. Ik ontken zeker niet dat ik nog zeer jong ben en waarschijnlijk nog niet zoveel heb meegemaakt als hen, maar serieus, behandel mij niet alsof ik niets weet. Ik heb gestudeerd, dus over sociale zaken kon ik mij wel degelijk al een mening vormen. Ik ga al bijna 10 jaar op zéér regelmatige basis babysitten, dus over omgaan met kinderen kan ik ook al een verstandig woord zeggen en mijn morele opvattingen of mijn politieke voorkeur? Die zijn ook wel degelijk op iets gebaseerd. Maar ach, zelfs voor dertigers ben ik blijkbaar te jong om een echte mening te hebben. Hashtag frustratie.

Nu ja, nieuwe week, nieuwe moed zeker? En tenslotte:

27

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s