Lotte reist

Met opa in Barcelona

Om met de deur in huis te vallen: ik denk dat weinig mensen zo’n leuke opa hebben als ik. Natuurlijk ben ik keihard bevooroordeeld, maar toch ben ik er vrij zeker van. Geef toe, wie kan zeggen dat zijn of haar 87-jarige grootvader zomaar eventjes op bezoek komt in Spanje? Ik dus.

Afgelopen weekend was het zover. Hij landde samen met mijn ouders in Barcelona waar ze 5 dagen zullen verblijven om daarna door te reizen naar Valencia. Ook daar zal ik hen vergezellen, zij het enkel in het weekend.

In november kwam ik bij wijze van spreken nog maar net te weten dat ik uitgekozen was als au pair en mijn ouders hadden al vliegtuigtickets geboekt om op bezoek te komen. Ze laten er in elk geval geen gras over groeien. Mijn opa zag het direct zitten om mee te gaan, want de reis naar de Mont Ventoux was heel goed meegevallen. Het grappige was dat ook hij het overal ging rond bazuinen. Niet zelden gebeurde het dat ik het nieuwtje aan iemand wilde vertellen en hun reactie in de lijn van ‘Ja, we hoorden het al van je opa. Hij komt op bezoek!’ lag. Ach, ik kan maar dankbaar zijn dat hij het nog allemaal ziet zitten.

Vrijdag, zaterdag en zondag stonden dan ook helemaal volgepland met bezienswaardigheden met onze eigen ogen aanschouwen. De Sagrada Familia (aan de binnenkant nog veel mooier dan aan de buitenkant, want véél minder choatisch en samengesmeten stijlen) kon op bijzonder veel bewonderende blikken rekenen. Ook Parc Güell viel in de smaak, ook al strooide het ietwat grijze weer wat roet in het eten. Hij proefde van paella, probeerde Spaans te spreken (‘Entrecotos con fritos’) en genoot zichtbaar van het etentje met mijn gastgezin.

Casa Batlló is een echte aanrader, terwijl Castell de Montjuïc een beetje tegenviel. Ik sloeg een enorme flater door te vragen waar het kasteel eigenlijk stond, terwijl ik ervoor stond. Tja, ik verwachtte nu eenmaal een echt kasteel met tierlantijntjes en grote deuren in plaats van een fort. Ik heb zo’n vermoeden dat die anekdote het komende jaar regelmatig bovengehaald zal worden…

We konden in het weekend niet alles bezoeken dat op het lijstje stond, want ik was een beetje vergeten dat het tempo wat lager zou liggen als wanneer ik met een leeftijdsgenoot op reis ga ;-)

Zoals altijd het geval is met dagen waar je naar verlangt, ging alles weer veel te snel voorbij. Gelukkig is het voor mij erg makkelijk om ’s avonds naar Barcelona terug te keren, zodat ik hen bij het avondeten nog kan vergezellen.

Ik ben erg dankbaar dat ik nog zo’n fitte opa heb en dat ik dit allemaal nog samen met hem mag beleven. Ik besef maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is. Maar ja, mijn opa is dan ook de leukste…

Phototastic-27_04_2015_d6f66df6-03ff-443a-b583-9c93d8c53af8

2 gedachten over “Met opa in Barcelona

 1. hey
  ben blij dat opa het zo leuk vindt.
  was ontroerend om het te lezen
  op die leeftijd nog zo van het leven kunnen genieten moet zalig zijn!
  veel plezier in valencia
  ben al benieuwd naar al zijn verhalen ( en foto’s)
  groetjes
  tante hilde

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s