Lotte doet

Leven zonder laptop

Ik ben nu een week laptoploos. De grootste schok is verwerkt, de traantjes zijn gedroogd en mijn kwaadheid op die losers is verminderd. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn hart soms nog eens tot in mijn buik voel zakken wanneer ik denk aan wat gebeurd is. Ik probeer mezelf ervan te overtuigen, net zoals iedereen die ik erover spreek, dat het niet mijn fout is. Die gasten zijn zo getraind dat het iedereen kan overkomen en dat je het niet eens merkt. Maar toch, die ‘had ik maar’-gedachten zijn niet zo makkelijk te verdringen.

Ik kreeg soms de vraag waarom ik én een laptop én een smartphone én een tablet heb. Vaak moest ik het antwoord schuldig blijven, want mijn tablet werd vooral gebruikt om boeken te lezen. In principe had ik dan evengoed een veel goedkopere e-reader kunnen kopen. Maar, in alle eerlijkheid, ik ben op dit moment doodcontent dat ik al die spulletjes heb. Op die manier kan ik mij al de hele week op dezelfde manier bezig houden als daarvoor. Boeken lezen, teksten schrijven, films bekijken, Skypen, het nieuws uit België blijven volgen… Daar ben ik erg blij om.

Maar toch, soms is het nog moeilijk. Ik was een paar maandjes geleden begonnen met sparen om een fiets van Achielle te kopen, aangezien ik thuis geen gewone stadsfiets meer heb. Dat geld zal ik nu helaas moeten investeren in een nieuwe laptop, want eerlijk is eerlijk, Lotte zonder computer? Dat zal niet goed lukken. Gelukkig brengt vake volgende week een oud model voor mij mee, zodat ik gedepanneerd ben voor de volgende maanden in Barcelona.

Maar dan kom ik ineens weer tot inzicht en besef ik: het is maar een computer. Het had veel erger kunnen zijn.

8472113574_f570f5b702_b

Een gedachte over “Leven zonder laptop

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s