Lotte is

A million little gestures

a million little gestures will always be more meaningful than one big one

Ik werd zaterdag nog eens op een erg pijnlijke manier met de neus op de feiten gedrukt. Geniet van je leven, want voor je het weet, is het voorbij. Mijn lieve tante Tien, ik had je zo graag nog zoveel mooie jaren gegund.

Dus, genieten van het leven. Ik probeer dat al altijd te doen, maar sinds enkele maanden sta ik ook echt bewust stil bij kleine momentjes van geluk. Toen ik ergens de bovenstaande quote las, sloeg dat net in als een bom. Hoewel het eigenlijk gaat over iets doen voor een ander, vind ik het ook erg toepasselijk op je eigen genieten. Vele kleine momentjes van genot en geluk zorgen er volgens mij uiteindelijk meer voor dat je gelukkig bent dan één groot moment. Of misschien heb ik nog niet genoeg van die grote momenten meegemaakt en zie ik het verkeerd. Ik weet het niet. Anyways, voor mij werkt het wel goed. In het begin schreef ik elke dag in één van mijn vele notitieboekjes enkele dingen op die mij hadden doen genieten van de dag. Op die manier leerde ik om echt na te denken over wat mij blij maakt. Soms leek het wat geforceerd, maar nu heb ik mijn notitieboekje zelfs niet meer nodig. Ik ben het zo gewoon geworden dat het stilstaan vanzelf komt.

Ook de afgelopen dagen had ik weer heel wat zaken om blij en dankbaar om te zijn, zoals:

 • Het ontvangen van een envelop van mijn kleine nichtje vol mooie stickers en lieve briefjes met ‘hepie paasen’ erop
 • Een boswandeling maken en ineens beseffen hoe graag je dat doet, die heerlijke bomengeur opsnuiven en de zon door het bladerendak zien schijnen
 • Enkele mountainbikers die mij spontaan hielpen toen de heuvel in het bos minder makkelijk beklimbaar was met een buggy dan ik had gedacht. Vaak hoor ik mensen zeggen dat Spanjaarden een niet erg vriendelijk volk is, maar ik heb al meermaals het tegendeel meegemaakt.
 • Voor de eerste keer sinds vorige zomer weer watermeloen eten (ook al betaalde ik er eigenlijk véél te veel voor, het heeft me toch enorm gesmaakt)
 • Mijn moeke die morgen in Barcelona aankomt en met wie ik een reisje naar Madrid zal maken
 • Melina die mij zaterdag, nadat ik het slechte nieuws kreeg, op haar eigen babymanier probeerde te troosten door mij veel knuffels en kusjes (lees: haar open mond tegen mijn wang duwen) te geven
 • Mijn ouders die mij steunden om privélessen Spaans te nemen. Zonder hun hulp was het mij niet gelukt en aangezien ik nu al merk dat het veel verandering zal brengen en ik erg veel zal bijleren, ben ik dus extra blij
 • Een superlekker ijsje met koekjessmaak op Las Ramblas
 • Op dezelfde Las Ramblas ineens door de Hare Krishna in hun groepsdansje betrokken worden. Ik geef toe, ik spartelde eerst ferm tegen. Ze waren echter met een pak meer en mijn vriendin Aley en ik gaven dan toch maar toe. En ja, eigenlijk was het best wel leuk.
 • Mijn vriendin Meliena (de volwassene, niet de baby ;-) ) die een link met inspiratie voor mijn watersmaakjes doorstuurde. Het doet deugd om te merken dat mensen aan je denken.
 • Mijn liefde voor het lezen herontdekken. Ik las altijd al heel erg graag, maar de afgelopen jaren had ik er steeds minder tijd voor. Het feit dat films en series bekijken een pak minder inspanning vraagt, speelt natuurlijk ook een rol. Sinds ik hier ben, heb ik al 6 boeken uitgelezen en ben ik op dit moment in twee andere bezig. Ik heb me zelfs ingeschreven voor Bliyoo, een project van uitgeverij Bruna waarbij je als proefpersoon een maand lang hun online aanbod mag uittesten. Meer dan tachtig tijdschriften en honderden boeken gratis tot mijn beschikking, met als enige tegenvoorwaarde dat je nu en dan een evaluatie moet invullen over de app? Ik heb geen moment getwijfeld.

Mijn lijst zou eigenlijk nog veel langer kunnen zijn. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om blij te zijn om kleine dingetjes. Ik voel ook echt dat het effect heeft. Ik voel mij een pak beter dan een pakweg een jaar geleden, al zal de stralende zon en de vitamine D daar ook wel mee te maken hebben ;-)

Waar word jij gelukkig van?

40090_food_watermelon_fruit

Een gedachte over “A million little gestures

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s