Lotte doet

Over barbecue en experimentjes

Gezien het grote aantal terrasjesfoto’s op mijn Facebook-tijdlijn kan ik ervan uitgaan dat het mooie weer eindelijk ook België heeft bereikt. Toen ik hier net samen met Melina een bezoekje bracht aan het kasteel van Castelldefels, prikkelde de geur van barbecue mijn neus. Dat deed me eraan denken dat mijn broers sowieso vandaag ook weer kwistig met de ‘kruiden om de buren jaloers te maken’ zullen strooien. Die twee laten geen enkele kans onbenut om het barbecuevuur in gang te steken. Bij de minste zonnestraal is het van dat. Je kan hen geen ongelijk geven. Zelf heb ik ook wel zin in een bbq’tje, maar helaas…

Gelukkig heb ik wel iets anders gevonden dat me een extra zomers gevoel geeft in deze warme tijden (jep, de temperatuur schommelt hier in Spanje al een hele tijd rond de 21°). Zoals jullie weten ben ik ondertussen al een week of 2 colavrij. Het lukt me steeds beter en dankzij mijn nieuwe oplossing lijkt het al helemaal op een succes uit te draaien. Aangezien ik een heel moeilijke ben qua drank (ik gruwel van melk, koffie drink ik alleen als ik om 10u ‘s avonds nog 100 pagina’s moet blokken voor het examen de dag erna, limonade is ook al niet aan mij besteed en in tegenstelling tot mijn moeke krijg ik geen warme dranken binnen als het buiten meer dan 25° is, dus thee is ook al snel uitgesloten), is mijn nieuwe mogelijkhedenpalet zowat beperkt tot… water. Maaaaaar! Ik las ergens op internet dat het heel gemakkelijk is om een smaakje toe te voegen aan je water zonder dat het ongezond wordt. Je smijt er gewoon een paar stukjes fruit in, zet het een paar uur in de frigo et voilà. Het blijft even gezond, maar is minder saai en het verfrist extra veel. Het feit dat je water daardoor ook nog een kleurtje krijgt, maakt het alleen maar dubbel zo leuk.

Ik lust zowat alle fruitsoorten, dus de laatste week ben ik heel wat aan het uittesten. Kiwi’s, appels, komkommer, sinaasappel, bosbessen… je kan zelf kiezen hoe sterk de smaak wordt, afhankelijk van de hoeveelheid fruit en het aantal uren je het laat trekken.  Zelf heb ik een voorkeur voor een lichte nasmaak. Tot nu toe is het kiwiwater mijn favoriet, maar ik ben natuurlijk ook nog maar net begonnen met mijn experiment. Als ik ergens een extra groene appel, watermeloen of aardbeitjes kan bemachtigen, wil ik ook dat zeker eens testen. Ik kan niet wachten tot de zomer echt begint!

Heb jij nog tips van smaakjes die ik moet uitproberen? Laat het me zeker weten in de comments. Hoe meer inspiratie, hoe beter!

Roze water met gedroogde bosbessen
Roze water met gedroogde bosbessen

4 gedachten over “Over barbecue en experimentjes

  1. Voor sangria heb ik eens druiven ingevroren en die dan als ijsblokjes gebruikt, ik denk dat dat ook wel met water moet lukken :-) (je haalt de druiven er dan wel niet uit)

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s