Lotte doet·Lotte reist·Lotte verhuist

Over Q & A

Sinds ik verhuisd ben, stellen veel mensen allerlei vragen over mijn nieuwe leven. Dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg, integendeel. Ik heb het hier zo naar mijn zin dat ik mijn best moet doen om het ook nog over andere dingen te hebben. Uren zou ik kunnen vertellen over mijn leventje als au pair in Barcelona.

Over twee weken kom ik een weekendje logeren in mijn eigen huis voor het grote feest van mijn ouders (waarvoor ik trouwens nog steeds dringend een outfit moet zoeken, woeps), dus ik zet me nu al schrap voor de vele vragen die ik zal krijgen. Er werd door mijn ouders zelfs al beslist dat mijn taak niet mag bestaan uit het rondbrengen van hapjes, omdat ik anders door iedereen zal worden tegengehouden, haha.

Voor degenen die niet zo  lang kunnen wachten om meer te weten te komen, heb ik alvast een lijstje opgesteld met de meest gestelde vragen, uiteraard voorzien van antwoord. Aan degenen die ik op het feest zal zien: het is een uitdaging om origineel te zijn in je vraagstelling, maar anders beantwoord ik alle vragen met plezier nog een keer ;-)

  • Waarom ben je au pair geworden?

Na mijn Afrikaanse avontuur voelde ik al heel snel dat ik niet lang in België zou blijven. Ik hou van mijn land, maar er is zoveel te zien in de wereld dat het zonde zou zijn als ik niet zou rondreizen. Daarnaast is het ook niet bepaald een geheim dat ik bijzonder veel van kinderen hou. Dus ik dacht ‘waarom combineer ik die twee niet gewoon?’. Ik verblijf in het buitenland, een job uitoefenen die ik erg graag doe en supergoedkoop in een grote stad wonen. Toen ik daarna in contact kwam met een gezin met een baby’tje dat een Vlaams meisje zocht, heb ik geen seconde getwijfeld. Tot op dit moment heb ik nog geen moment spijt gehad.

  • Hoe is het weer?

Ik kan het dikwijls niet laten om het een beetje door te steken, maar het weer is hier zalig. Op dit moment is het vaak nog frisjes en veel wind (ik woon dan ook aan de zee), maar de temperatuur schommelt elke dag rond de 15 graden en ik kan elke dag buiten zitten op het terras. Soms moet ik dan wel een jas aandoen, maar als ik zie wat voor weer het is in België, dan kan ik het toch niet laten om eens te gniffelen. Niet dat ik jullie jaloers wil maken hoor.

  • Waar in Barcelona woon je precies?

Ik woon eigenlijk niet in Barcelona zelf, het is eerder een soort voorstad waar ik nu verblijf. Castelldefels is blijkbaar wel vrij bekend, maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo’n mooie stad. Gelukkig ligt het wel aan de zee met een prachtig strand, dus dat maakt het goed. Met de auto ben je ook maar een kwartiertje of zo onderweg naar het centrum van Barcelona, terwijl het hier wel erg rustig is, dus de voordelen wegen op tegen het nadeeltje.

Dat doet er mij aan denken dat ik niemand mijn adres heb gegeven! Zoals jullie weten stuur ik erg graag kaartjes, maar even graag ontvang ik er. Ik was altijd erg blij als ik post had in Afrika en dat is hier niet anders. Ja, dat is een zeer onsubtiele hint ;-)

Mijn adres is:

Carrer d’Antonio Machado 71-73 D4-3

08860 Castelldefels

  • Spreek je Spaans?

Ik begrijp het wel redelijk als mijn gesprekspartner traag praat, maar zelf durf ik het nog niet zo goed te spreken. Ik volg nu les en heb het geluk dat mijn gastvader een Belg is, dus hij kan mij alles duidelijk uitleggen. Het is de bedoeling dat mijn Spaans bij mijn terugkeer even goed is als mijn Nederlands ;-) ;-)

  • Ken je al wat mensen?

Gelukkig wel! Een paar weekjes geleden schreef ik over mijn ontmoeting met het Zweedse meisje. Bij die samenkomst leerde ik meteen ook andere mensen kennen, waarvan niemand uit Barcelona afkomstig was, haha. Met hen heb ik nu al een paar keer afgesproken, maar het Zweedse meisje was daar nooit bij. Gisteren ging ik bijvoorbeeld met hen eten in een supercoole sushi bar, ik voelde me een echte hipster. We waren een internationale mengelmoes: een Oostenrijkse, een Franse, een Belgische, een jongen uit Madrid, een Amerikaanse en een jongen uit Murcia (ook ergens in Spanje). Komend weekend ga ik met de meisjes shoppen en op zondag gaan we het natuurwetenschappelijk museum bezoeken. Dat blijkt één van de beste musea ter wereld te zijn en bovendien is de ingang op zondagnamiddag gratis, dubbel plezier dus.

In dezelfde lijn van mensen leren kennen: als ik mensen ontmoet, spreken ze mij bijna nooit aan in het Spaans. Ik ben met mijn blonde haar en blauwe ogen zo opvallend buitenlands dat ze nooit twijfelen dat ik geen Spaanse ben. Er zijn hier wel blonde Spanjaarden, maar dat haar is altijd gekleurd. Ik ben hier dus al bijna net zo’n attractie als in de townships van Zuid-Afrika.

  • Kan je je daar gemakkelijk bezig houden?

Amai nog niet. Overdag zorg ik natuurlijk voor Melina, nog steeds een erg lieve en schattige baby. Ze wordt blij wakker en gaat blij slapen, wat mijn werk een pak gemakkelijker maakt. Ik kleed haar ’s ochtends aan, ververs haar pampertjes (nog altijd mijn minst geliefde werkje), geef haar eten, speel met haar en ga regelmatig eens met haar wandelen. Hoewel ik op een dag eigenlijk niet zo bijster veel doe, ben ik toch altijd bezig. Ook ’s avonds heb ik mijn activiteiten: ik ga geregeld naar de fitness, volg pilates en yoga (allemaal dankzij het sportabonnement dat ik van mijn gastgezin kreeg, lief hé), op dinsdag geef ik Engelse les en op donderdag volg ik Spaanse les. In het weekend ga ik regelmatig naar Barcelona om wat rond te kuieren, iets te bezoeken of met mijn nieuwe vrienden af te spreken. Ik heb het zelfs zo druk dat ik amper tijd heb om naar serietjes te kijken, waar gaan we dat schrijven?

Hebben jullie nog vragen die jullie erg graag willen stellen vooraleer ik weer in België ben? Schrijf het maar in de comments, ik ben benieuwd.

11102777_10206503170593502_4146956007718997249_n

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s