Lotte reist·Lotte verhuist

Musthave Monday

De komende maanden zal ik nogal wat tijd op het vliegtuig en de luchthaven doorbrengen. Stiekem voel ik me dan net zo’n zakenman, om efkes over en weer te vliegen voor twee dagen en enkel handbagage mee te nemen. Het kan zijn dat ik te veel fantasie heb… ;-) Het liefst van al zou ik superfashionable vliegen, zoals Victoria Beckham of Jessica Alba. Die stappen van het vliegtuig in hun designerhakken, met extra strakke kleren aan en hun haren zo perfect gekapt dat het lijkt alsof het uit steen gebeiteld werd. Helaas. Van Barcelona naar België lukt het nog wel met mijn skinny jeans, maar de designerhakken ruil ik liever in voor mijn all stars. Op weg naar Zuid-Afrika deed ik zelfs een soort trainingsbroek aan. Gelukkig bestaan daar geen foto’s van: the horror! Voor alle duidelijkheid: voor ik van het vliegtuig stapte, heb ik snel weer een strakke broek aangetrokken. Zo’n preite ben ik dan wel weer ;-)

Hoe dan ook, nu ik al regelmatig het vliegtuig heb genomen, heb ik ook al een lijstje gemaakt met musthaves voor een vlucht (duh, ik maak voor alles lijstjes), want van sommige dingen wil je echt niet denken ‘damn, dat ben ik vergeten mee te nemen!’.

blogcollage

  1. Een notitieboekje met balpen. Natuurlijk, alsof ik ooit ergens naartoe zou gaan zonder iets om te schrijven. Meestal blijft het in mijn tas zitten, want je zal zien dat net op het moment dat ik iets wil noteren er enorme turbulentie opkomt, maar mijn reisverslag van enkele weken geleden kreeg zijn vorm in mijn nieuwe boekje (speciaal gekocht om naar Spanje te gaan, jaha).
  2. Mijn tablet. Films, boeken en spelletjes. Op mijn tablet staan alle zaken die mij uren zoet kunnen houden en het wordt dan ook gretig gebruikt. Het vliegen zelf duurt vaak minder lang dan de wachttijden die je als reiziger moet doorstaan en laat wachten nu niet één van mijn lievelingsbezigheden zijn. Ik ben dan ook al heel vaak content geweest dat ik mij kon verdiepen in een leesboek op de luchthaven, zonder ook effectief vele kilo’s aan papieren boeken te moeten meeslepen.
  3. Ja, hoewel ik zojuist nog lyrisch was over mijn tablet met boeken, zit toch altijd minstens één tijdschrift in mijn handbagage. Het is vaak wat lichtere lectuur dan mijn leesboek en soms is het ook gewoon leuker om naar prentjes te kijken dan je te moeten concentreren op ingewikkelde zinnen. There, I said it. Aangezien ik voor Kerstmis een abonnement op Flow heb gekregen van mijn liefste oudjes, weet ik vanaf nu altijd al welk magazine er standaard meegenomen zal worden.
  4. Toiletgerief en een verse t-shirt. Ik mag er niet aan denken dat mijn grote valies ergens zou achterblijven en ik op mijn bestemming niet kan verfrissen. Het idee alleen al doet me gruwelen. Nog twee van die musthaves zijn handcrème en lippenbalsem. Die vervloekte airco in het vliegtuig, bah.
  5. Jep, ik heb ook altijd koekjes mee, zelfs op een vlucht van maar twee uurtjes. Toen H. en ik naar Rome wilden, was er een vertraging van drie uur. Zeggen dat we bijna omkwamen van de honger is overdreven, maar het scheelde niet veel. Sindsdien ben ik voorbereid. (de koekjes op de foto zijn mijn lievelingskoeken en vorig jaar ontdekte ik dat die van het huismerk van Albert Heijn echt het allerlekkerste zijn. Mij kan je niet meer overtuigen van een ander koekske.)

En jij? Wat voor spullen heb jij altijd bij de hand als je op reis vertrekt?

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s