Lotte is

Let’s be friends?

Ik twijfel. Ik typ een zinnetje, denk even na en wis het weer. Ik begin opnieuw, schrijf een hele epistel, herschrijf het en twijfel nog eens vijf minuten of ik het wel zou sturen voor ik voorzichtjes op de Enter-toets druk. De uren erna wacht ik bang af of het antwoord positief zal zijn en of ik überhaupt wel antwoord zal krijgen.

Waar ik het over heb, vraag je? Over onbekende mensen aanspreken op Facebook met de vraag of ze zin hebben om elkaar eens te ontmoeten. Gisterenavond vond de beschreven situatie plaats en nam ik contact op met een Zweeds meisje dat ook sinds kort au pair is in Barcelona. Ik vond haar via een Facebook-groep en besloot dus na veel getwijfel mijn kans te wagen.

Ik heb hier al redelijk wat mensen ontmoet, maar het zijn vrienden van mijn gastgezin, dus qua leeftijd sluiten we niet echt bij elkaar aan. Daarom vind ik echt belangrijk dat ik zelf mensen leer kennen. Wie weet maak ik wel vrienden voor het leven?

Nieuwe vrienden maken heb ik nooit gemakkelijk gevonden. Ik ben een enorm tettergat en vind het dan ook niet lastig om een casual praatje met een toevallige passant te slaan, maar echt iemand aanspreken en vragen om elkaar te ontmoeten? Dat vraagt veel moed. Ik was dan ook superblij om te zien dat ik deze ochtend antwoord kreeg van Klara. Deze namiddag spreken we af op het strand van Barcelona. Spannend!

5 gedachten over “Let’s be friends?

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s