Lotte reist·Lotte verhuist

5 dagen in Barcelona

Ik kan boeken schrijven over mijn eerste dagen in Spanje. Díkke boeken, want ik kreeg zoveel indrukken te verwerken dat mijn hersens de hele tijd in overdrive waren.

Je kreeg al een verslagje van mijn reis en ik had veel moeite om tot vandaag te wachten vooraleer ik opnieuw een bericht postte. Elke dag had ik enorm veel inspiratie om te schrijven. Toch zal ik proberen om het kort te houden, want anders worden jullie misschien afgeschrikt door de vele tekst ;-)

Ik werd zeer hartelijk ontvangen door Pamela en Rafael, ik heb echt het gevoel dat ik hier graag gezien zal worden en ze erg hun best doen om mij thuis te doen voelen. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik mij tijdens het eerste weekend in Castelldefels een beetje alleen voelde. Door het doopfeest van Melina was hier veel volk aanwezig: de broer, moeder en grootmoeder van Rafael, de ouders, broer en neefje van Pamela en dan nog de doopmeter. Iedereen kende elkaar goed en ik liep wat verloren. Het was een beetje moeilijk om mij aan te passen. Ik kruip altijd wat in mijn schulp wanneer meer dan 6 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, de helft van het volk versta ik niet omdat zij geen Engels praten en mijn Spaans niet goed is en jullie weten hoeveel lawaai zuiderse mensen kunnen maken. Wat een begin van mijn avontuur. Gelukkig valt alles nu op zijn plooi. Ik begin me thuis te voelen, mede dankzij alle foto’s die ik aan mijn kast geplakt heb met mijn honderden rolletjes washi tape (zie je wel, jongste broer, dat al die verschillende printjes goed gebruikt worden? ;-) )

Kleine Melina is echt een fantastisch kind. Ze doet niets anders dan lachen en ze lijkt mij al goed gewend te zijn. Ze zit graag in mijn armen en vindt het fijn om samen met mij te spelen. Hoewel, spelen… Op dit moment blijft dat nog beperkt tot alles vastgrijpen en weggooien, op wankele beentjes rechtstaan met ondersteuning, van de ene naar de andere kant rollen en het geluid van speelgoedjes doen afspelen. En toch geniet ik er met volle teugen van. Baby’s en ik, dat blijft een goede combinatie. (Ik heb besloten om geen foto’s van haar op mijn blog te zetten, zoals ik nooit foto’s van andermans kinderen post. Ook op facebook ga ik het zoveel mogelijk beperken. Natuurlijk wil ik gerust wel eens een portretje in een privébericht doorsturen, no worries. Ze is veel te mooi om verborgen te houden!)

Zondag werd Melina gedoopt. Ik begreep natuurlijk amper een woord van de hele mis, maar ik vond het toch mooi. Later gingen we in een prachtig (en lekker) restaurant eten, vlak aan de zee en met een privézwembad. Jawadde, dat was nogal iets. Onderaan zijn wat foto’s te vinden.

Dan is er natuurlijk ook Barcelona… Ooooooh, de stad van mijn dromen. Zaterdag ging ik voor een spotprijsje al eens naar het centrum. Ik betaalde amper 1 euro voor de treinrit van een halfuur! Hoe zot is dat? Ik weet alleszins al waar ik mijn weekends vaak zal doorbrengen, want zo goedkoop had ik het openbaar vervoer niet verwacht. Ik ging wat flaneren op La Rambla en zocht in La Boqueria naar een kiwisapje. Toen ik daar jaren geleden voor het eerst zo’n sapje dronk, was ik meteen verkocht. Ik zwoer voor mezelf dat dat het eerste zou zijn dat ik zou doen als ik nog eens in Barcelona kwam. Zo gezegd, zo gedaan dus. Ik heb ook gezien dat er veel postkaartjes aan een schandalig lage prijs te koop zijn. Mijn verzameling zal dus weer stevig aangevuld worden, hahaha.

En het prachtige weer? Daar zeg ik enkel over dat ik al elke ochtend in mijn t-shirt op het balkon kan ontbijten. Ik wil jullie natuurlijk ook niet té jaloers maken, hihi.

Waarschijnlijk zal mijn blog vaker dan één keer per week aangevuld worden, maar ik zal proberen om niet steeds zo’n verslag van een hele tijd te schrijven. Persoonlijk vind ik dat wat saai om te lezen en te schrijven, ik heb het liever over één gebeurtenis per keer. Ik wou jullie echter snel op de hoogte brengen van hoe ik het hier stel. Bij deze… :-)

Tot later, iedereen!

 

WP_20150111_007
Qua fancy gehalte kan dit wel tellen hé!

 

WP_20150111_012
Strand van Castelldefels (Ik moet alleen nog leren om mijn horizon recht op de foto te krijgen, haha)

WP_20150111_023

WP_20150111_010

WP_20150110_017
Kiwisapje!

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s