Lotte doet

Over 2014

Ik weet het, ik weet het. Het is nog niet eens 12 december en toch ben ik hier al met mijn eindejaarsvraagjes. Het zit namelijk zo: ik doe al, ondanks de ferm tegensputterende gezondheid en de altijd aanwezige neiging tot luieren, hele dagen niets anders dan schrijven over faseringsystemen in OOOC’s en over individueel werken en tegelijkertijd ook werken in leefgroepen en over evenwicht zoeken. Ik merk het al, jullie willen er a-l-l-e-s over weten, maar ik wil het in mijn schrijfsels ook eens hebben over leuke, luchtige dingen en dus: mijn 2014 in vraagjes. Inspiratie haalde ik bij Kelly van Tales from the Crib en wat Engelstalige blogs.

Wat heeft 2014 voor jou onvergetelijk gemaakt?
In de positieve zin: Mijn overwinning op de Mont Ventoux. De komst van mijn lieve Elodie. De geboorte van mijn nichtje Lore en de vreugdegolf die toen door mijn hele familie ging. Een stage die mij duidelijk maakte dat ik echt de juiste studiekeuze maakte. Het feit dat ik een blog ben begonnen die veel lezers aantrekt. In de negatieve zin: de relatiebreuk waar ik maanden zwaar van heb afgezien en soms nog veel verdriet om heb.

Wat is het beste dat je in 2014 op tv zag?
Ik ben niet echt een tv-kijker, maar Wauters vs Waes en Tot Op Het Bot waren toch twee programma’s waarvan ik elke aflevering wilde zien. Series daarentegen, mijn lijst is eigenlijk te lang om hier te schrijven. Luther, Sherlock, Orphan Black, Vikings, Homeland, Orange is the New Black… Ik heb er weer een hele hoop verslonden dit jaar.

Wat was je favoriete film van het jaar?
Ik heb het gevoel dat ik vooral veel minder goede films heb gezien dit jaar. Hoewel ik naar veel films kijk, zijn er maar weinig titels die mij direct te binnen springen en dat is niet zo’n goed teken. The Grand Budapest Hotel vond ik wel de max.

Wat vond jij het beste groep/liedje van 2014?
Na al die jaren ben ik nog steeds enorme fan van Editors en ook hun nieuwe cd liet me weer uren muziekplezier beleven. En Elbow natuurlijk. Elbow forever. Qua liedje: misschien niet het beste, maar voor mij wel het meest herkenbare, was Magic van Coldplay.

Wat is het beste boek dat je in 2014 hebt gelezen?
Ik ben tegenwoordig nogal zot van alles dat uit de pen van Harlan Coben komt. Bij non-fictieboeken stem ik voor Alain De Botton of hoe iemand er toch in slaagde om mijn interesse in filosofie aan te wakkeren. Voor een ‘ik wil wel een boek lezen, maar liefst eentje waar ik niet bij moet nadenken, want het is al 1u ’s nachts’-moment kies ik voor Santa Montefiore. Heerlijke guilty pleasure.

Wat is jouw goede voornemen voor 2015?
Wat meer tijd nemen om de dingen te doen die ik leuk vind in plaats van dingen waar ik mij niet goed bij voel te doen omdat anderen dat van mij verwachten. Echt werk maken van vegetarisch beginnen eten. Mijn Spaans tot op zo’n niveau brengen dat ik het even vlot spreek als Engels. Weer wat minder cola drinken, want het laatste jaar heeft de Coca-Colafabriek een goeie klant aan mij gehad, terwijl ik het tot twee jaar geleden bijna nooit dronk. De liefde van mijn leven tegenkomen. Een hele hoop voornemens dus.

Welk cadeau zou jij dit jaar het liefst onder de kerstboom vinden?
Hoe melig het ook mag klinken, ik wil het liefst van al dat er gewoon veel mensen op bezoek komen naar Barcelona. Daarmee zou je mij veel gelukkiger maken dan het allerduurste en grootste cadeau ooit geven. Ik vind het zo ongelofelijk jammer dat ik met zo weinig mensen de pracht van Zuid-Afrika kon delen, dus hoe leuk zou het zijn als ik nu mijn liefde voor de stad kan overbrengen door het henzelf te laten beleven? 

wat was jouw beste aankoop van 2014?
Elodie, hoe raar het ook klinkt om te zeggen dat je huisdier een aankoop is. DSCN8125

Wat deed je in 2014 dat je nooit eerder deed?
Een zelfgeschreven artikel in een tijdschrift gepubliceerd zien. Meer dan een week aan een stuk geen hoge hakken dragen. Helemaal zelf van Zuid-Frankrijk naar huis rijden. Met dieren uit het asiel gaan wandelen. Met mijn opa op reis gaan. Een olifant eten geven. Mijn blog regelmatig bijhouden (dat was ten tijde van Zuid-Afrika wel efkes anders). Lasagne bestellen op restaurant en hem zo slecht vinden dat ik die avond enkel stokbrood at. Regenboogcakejes maken. Mijn kamer helemaal opnieuw inrichten. Drie weken in Sint-Katelijne-Waver wonen. Een herexamen maken. De Mont Ventoux beklimmen. Moelleux au chocolat proberen te maken en er ook nog eens in slagen. Me wagen aan yoga. Toeristisch fietsen doorheen Rijsel. Een neuspiercing laten zetten. De panda’s in ’t echt zien. Een workshop tuinieren op kot volgen. Een 18 halen op een schoolexamen. Drie uur vliegvertraging hebben. Het haar van een pony kammen. Geknuffeld worden door een kindje en horen dat ze wou dat je voor altijd bij haar kon blijven wonen. En ik vergeet waarschijnlijk nog honderd eerste keren. Volgend jaar meer van dit, astublieft!

Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?
Frankrijk (2x), Italië, Nederland, UK

Wat wil je in 2015 dat je niet had in 2014?
Minder prestatiedruk, veel mentale rust en een vaste job als ik even luidop mag dromen.

Welke data van 2014 staan in je geheugen gegrift?
5 juli, de dag waarop mijn hart kapot werd geslagen. 29 juli, de dag dat ik de top van de berg bereikte.

Waar ging het meeste van je geld naartoe?
Reizen, een nieuwe laptop, schoenen, knutselspullen, cadeautjes. Niet veel nieuws onder de zon dus J

Waar was je heel heel enthousiast over?
Het idee dat ik in 2015 naar Barcelona kan en mag verhuizen. Ik barstte bijna uit mijn vel van contentement en met elke dag extra dat ik moet wachten om te vertrekken, word ik nog blijer en ongeduldiger.

Ben je in vergelijking met vorig jaar rijker of armer?
Is dit zo’n moment waarop ik een dooddoener als ‘armer, maar innerlijk rijker’ mag gebruiken?

Wat had je graag meer gedaan?
Gereisd. Met vrienden afgesproken. Geschreven. Mensen blij gemaakt. Tijd gespendeerd met mijn geliefden.

Wat had je graag minder gedaan?
Gepiekerd. Gehuild.

Wat heb je gedaan op je verjaardag?
Ik moet nog verjaren, maar dan ga ik Mexicaans eten met mijn familie en ga ik vooral heel hard ‘niks moeten’. Op mijn verjaardag doe ik alleen wat ik graag doe, zoals serietjes kijken, schandalig lang slapen en aperitieven. Met cola natuurlijk, want bij mij vloeit nog steeds geen alcohol en 2015 is nog niet begonnen. Mijn goede voornemens tellen dus nog niet.

Wat wens je je bloglezers toe voor 2014?
Heel veel liefde van je familie, omdat gebleken is dat dat het enige is dat telt wanneer je in de put zit. Een goeie gezondheid, veel plezier en veel mooie momenten om later met een warm gevoel aan terug te denken. En een leuke trip naar Barcelona ;-)

En lieve lezer… Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen?

5 gedachten over “Over 2014

 1. Wat heeft 2014 voor jou onvergetelijk gemaakt?
  Afstuderen aan de universiteit van Gent. Na vijf lange jaren, en vijf keer tweede zit, het eindelijk toch halen. De kans krijgen om naar de andere kant van de wereld te verhuizen, en die met twee handen grijpen.

  Wat is het beste dat je in 2014 op tv zag?
  Er is maar 1 serie die in me opkomt, en dat is “Topdokters”. Waarschijnlijk ook een van de weinige dingen die ik echt op tv heb gezien. Qua series: Breaking Bad, Criminal Minds en Desperate Housewives.

  Wat was je favoriete film van het jaar?
  Ik ben een van de gelukkige die al de laatste film van de “The Hobbit”-trilogie heeft gezien, dus die. Frozen en How to Train Your Dragon 2 komen ook in mijn top drie. En nee, daar voel ik geen schaamte voor.

  Wat vond jij het beste groep/liedje van 2014?
  Ed Sheeran blijf ik ongelooflijk vinden. Het nieuwe album van Taylor Swift kan me ook wel bekoren, geef ik toe. En Sam Smith mag ook niet vergeten worden.

  Wat is het beste boek dat je in 2014 hebt gelezen?
  Zonder twijfel het verzamelde werk van Casper en Hobbes, dat ik toegestuurd kreeg van mijn vriendje in het verre Nieuw-Zeeland. Het doet me lachen, huilen, huilen van het lachen, en het maakt de lange afstand net iets korter.

  Wat is jouw goede voornemen voor 2015?
  Mijn dromen waar maken. Meer zien van de wereld. Op tijd gaan slapen. Alle recepten op mijn Pinterest maken. Veel werk dus.

  Welk cadeau zou jij dit jaar het liefst onder de kerstboom vinden?
  Een toelatingsbrief van de School for International Training in Vermont en een beurs. Met dat diploma kan ik de wereld aan.

  Wat was jouw beste aankoop van 2014?
  Ik wil zeggen, een vliegtuigticket naar Nieuw-Zeeland, maar technisch gezien heb ik dat niet gekocht, dus ga ik maar voor mijn iPhone. Stom, maar dankzij dit staaltje technologie blijf ik in contact met iedereen, ook al zit ik aan de andere kant van de wereld.

  Wat deed je in 2014 dat je nooit eerder deed?
  Elf uur op een vliegtuig zitten. Solliciteren. Een masterproef schrijven. Twee uur rijden om een avondje bij mijn lief te zijn. Ontploffen van woede. Vallen met de fiets en mijn elleboog breken. Een 3-gangen menu voor zes personen koken. Liften.

  Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?
  Frankrijk (2x), Marokko, Nieuw-Zeeland.

  Wat wil je in 2015 dat je niet had in 2014?
  Meer gedrevenheid om dingen te doen.

  Welke data van 2014 staan in je geheugen gegrift?
  26 maart, de dag dat ik realiseerde dat ik verliefd was op iemand anders dan mijn toenmalige lief. 12 september, de dag dat ik niet 1, maar 2 diploma’s rijker was.

  Waar ging het meeste van je geld naartoe?
  Reizen, een iPhone, en eten. Allemaal met veel plezier uitgegeven.

  Waar was je heel enthousiast over?
  Mijn verhuis van België naar Nieuw-Zeeland. Mijn verhuis van Auckland naar Waiheke. Een nieuwe serieuze relatie.

  Ben je in vergelijking met vorig jaar rijker of armer?
  Rijker. In beide betekenissen.

  Wat had je graag meer gedaan?
  Geschreven. Zotte plannen maken. Gepraat.

  Wat had je graag minder gedaan?
  Geen idee. Eerlijk waar, ik kan op niets komen.

  Wat heb je gedaan op je verjaardag?
  De familie op bezoek gehad voor koffie en taart, naar de laatste dag van de Gentse Feesten geweest en mij mentaal voorbereid voor de laatste keer blok van mijn leven. Waarschijnlijk ook aan mijn thesis gewerkt, maar die herinnering heb ik uit mijn geheugen verbannen.

  Wat wens je je bloglezers toe voor 2014?
  Het vermogen om te genieten van de kleine dingen in het leven. Veel wilde avonturen, dicht of ver van thuis. En natuurlijk ook het typische: veel liefde, een goede gezondheid en nog vele jaren!

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s