Lotte reist·Lotte verhuist

Lotte gaat naar Barcelona

Het laatste halfjaar zat ik nogal in de put. Ik zat zelfs zo diep in die put dat hulp dringend nodig was en nog steeds is om er weer uit te klauteren. Als er dan ook één iets is dat ik de afgelopen maanden geleerd heb, is dat je je geluk zelf maakt. Schuif je extreme perfectionisme opzij, probeer wat zelfvertrouwen te winnen en vooral: doe wat je graag doet. Dat laatste advies heb ik goed in de oren geknoopt, want:

IK GA IN BARCELONA WONEN!

Het was de bedoeling dat ik het nog wat verzweeg, maar ik ben zo zo zo zo zo zo blij dat ik het gisteren al aan de helft van mijn fanfarecopains verteld heb. Op het moment dat ik het verlossende nieuws kreeg, na weken en weken wachten op bevestiging, heb ik letterlijk een vreugdedansje met mezelf gedaan. Had ik toeschouwers gehad, dan dachten die waarschijnlijk dat ik zot geworden was.

Maar om bij het begin te beginnen… Weten jullie nog dat ik iets schreef over grootse plannen en keuzes maken en niet weten wat ik moest doen? Dat ging dus hierover. Ik wou zo graag als au pair in Australië gaan werken, maar eigenlijk wogen de nadelen op tegen de voordelen. Ik moest iedereen nog een keer achterlaten voor zes maanden, contact onderhouden is bijzonder moeilijk met een tijdsverschil van meer dan acht uur, ik zou vreselijk veel geld kwijt zijn aan vliegtickets, de nodige ondersteuning krijgen zou niet meer mogelijk zijn… Kortom, hoewel ik al in gesprek was met meerdere gezinnen, lag ik ’s nachts wakker van de stress omdat ik misschien naar de andere kant van de wereld zou verhuizen. Qua teken dat het idee misschien niet helemaal perfect was, is dat wel duidelijk.

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb uiteindelijk besloten om de lat wat lager te leggen (bam, qua opzij schuiven van perfectionisme kan dat wel tellen) en mij te richten op Barcelona. Londen stond ook op het lijstje, maar Spanje is een stuk aantrekkelijker dan het regenachtige en deprimerende Groot-Brittannië, nietwaar? Ineens vielen al mijn angsten en bezwaren weg.

Ik vloog er weer helemaal in en sloeg aan het solliciteren. Tot mijn eigen verbazing kreeg ik enorm veel positieve respons. Haast ieder gezin dat ik aansprak wou meteen een gesprekje via Skype organiseren en bovendien waren er ook heel veel mensen die zelf de eerste stap zetten om mij beter te leren kennen. Ik kan niet ontkennen dat het veel deugd deed. Er was echter één gezin dat er meteen uitsprong. Belgische papa, Argentijnse mama en een baby’tje van zes maandjes oud, wonend in Barcelona. Ze willen graag dat kleine Melina goed Nederlands praat en dus waren ze specifiek op zoek naar een Vlaams meisje.

Tijdens het eerste gesprek voelde ik het al: dit is het gezin waarbij ik wil wonen. Blijkbaar was het voor het jonge gezinnetje ook meteen duidelijk dat ik het meisje ben waarnaar ze zochten. Match made in heaven, heet dat zeker? Na enkele weken praten over de verwachtingen en elkaar wat beter leren kennen, spraken ze het verlossende zinnetje uit. “We kijken ernaar uit om je hier te ontvangen.” Het klonk als muziek in mijn oren.

Begin januari, na het indienen van mijn bachelorproef, vertrek ik. Wanneer ik dan naar Izegem terug kom? Geen idee. Na zes maanden, na negen maanden, alles is nog mogelijk. Het hangt af van hoe leutig ik het vind, of ik werk vind in mijn sector in België en van mijn moed om het Belgische weer opnieuw te trotseren. ;-)

Kom jij mij ook bezoeken? Iedereen is meer dan welkom, ik zal met veel plezier gids in Barcelona spelen!

Om af te sluiten, hier nog wat foto’s om jullie jaloers te maken, hihihi.

   image    Gaudi-Casa-Mila1Las-Ramblas-29573

postcard3886

12 gedachten over “Lotte gaat naar Barcelona

 1. Hoi Lotte,

  Lang geleden, nietwaar? Ik ben net op je blog terechtgekomen, en wat schrok ik van alles wat je hebt meegemaakt. Voor mij heel herkenbaar, ik heb op hetzelfde moment hetzelfde meegemaakt. Ik vind het fantastisch dat je gaat voor je droom, en ik wens je alle geluk! Dat het een pracht van een avontuur mag worden!

  Elisabeth

  Like

  1. Hey Elisabeth

   Leuk om nog eens iets van je te horen! Het is zeker al geleden van de proclamatie?
   Zo jammer om te horen dat we in hetzelfde schuitje hebben gezeten. Laat ons hopen dat 2015 een beter jaar mag worden voor ons!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s