Lotte doet·Lotte is

Over stromende gedachten

Ik ben zeker en vast niet de enige die regelmatig na een overdosis cola ’s avonds niet in slaap kan vallen. Je zou zeggen ‘drink dan minder cola’, maar op sommige dagen heb ik er na 2 glaasjes al last van. En jep, dan beginnen die gedachten te stromen hé. Dan maak ik ineens allerlei bedenkingen waarvan ik soms niet weet vanwaar ze komen. Ook deze week had ik enkele zinnige en minder zinnige gedachten die door mijn hoofd spookten en ik graag met jullie wil delen. Zoals:

‘OhMyGodIsDitNuHetVolwassenLevenIkWeetNietOfIkDitWelWil’. Dit vereist een licht paniekerig en hoog stemmetje wanneer je deze zin denkt/zegt/vol angst uitroept. Weet je waar mijn leven de laatste 3 weken uit bestaat? Werken, schooltaken maken en slapen. Elke dag opnieuw. Tijd om te bloggen vind ik amper (dat getuigt de datum van het vorige bericht, bijna twee weken geleden), mijn sociaal leven staat op een bijzonder laag pitje wegens bijna altijd werken tot 23u op vrijdagavond, ik kan me de laatste keer dat ik naar een serietje keek zelfs niet meer herinneren. Maar ik wil eigenlijk niet klagen. Ik doe het werk heel graag, ik vind het leuk om ’s avonds moe in mijn bed te kruipen en direct in slaap te vallen. Het vele schoolwerk is minder tof, maar bon. Waarom ik dan toch zo’n angstkreten in mijn hoofd hoor, is vooral het idee dat dit het leven van volwassen mensen is. Werken, huishouden, slapen. Ik heb het nu al zo druk en ik moet niet eens koken, wassen, strijken en voor kinderen zorgen. Kon ik maar eeuwig een (liefst betaald) studentenleven leiden met véél tijd voor mezelf en mijn vele hobby’s.

Over kinderen gesproken. Ben ik zo enorm bevooroordeeld of is het gewoon echt toevallig dat alle kindjes die de laatste 11 jaar in mijn familie geboren werden precies ook de mooiste baby’tjes ooit zijn? Mijn nieuwe nichtje Lore is zo ongelofelijk schattig dat ik haar het liefst van al mee wil nemen naar huis. Ik heb bij het opstarten van mijn blog besloten om nooit foto’s van andermans kinderen online te zetten, dus ook van Lore zal hier geen enkele afbeelding verschijnen, maar geloof me op mijn woord: ’t is een schoontje.

Die grootse plannen waar ik het over had? Ze dreigen in het water te vallen. De familie die mij zou helpen bij de uitvoering ervan, heeft het afgeblazen. Dat was een echte koude douche. Nu moet ik efkes bezinnen over verschillende dingen. Wil ik er nog steeds mee doorgaan? Durf ik het nog? Zal ik een nieuwe afwijzing wel aankunnen? Na het weekend hak ik de knoop door.

Een vriendin hebben die veel reist, heeft voor- en nadelen. De helft van het jaar kunnen we elkaar niet zien, omdat ofwel zij ofwel ik in het buitenland zit. Afspreken is niet gemakkelijk en skypen lukt ook niet altijd goed door slechte internetverbinding of groot verschil in tijdszone. Maar het beste voordeel? Dan heb je altijd een extra reden om te reizen. Tickets om in november naar Londen te reizen? Checkerdecheck. Die keer dat ze in Costa Rica en Mexico zat, was dat nareizen niet bepaald een optie vanwege mijn triestige financiën, dus nu maak ik extra veel gebruik van haar huidige dichtbije woonplaats.

Ik heb nog een cool nieuwtje om te vertellen. Mijn blog heeft mij al wat opgeleverd. Ik kreeg vandaag zowaar een mail met de vraag of ik geïnterviewd mag worden voor Guido Magazine. Dat is een gratis tijdschriftje dat voor de studenten in Gent (en misschien ook andere steden?) wordt uitgegeven. Ze zijn via mijn blog bij mij terechtgekomen. HoeAwesomeIsDatWelNiet??? Wie weet verdien ik later wel geld met mijn blog, moehahaha.

Hebben jullie ook nog coole nieuwtjes te vertellen? Laat het me zeker weten in de comments!

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s