Lotte is

Over dierenliefde en hippies

Aaaaaah, werelddierendag. De dag waarop je je huisdier nog meer mag verwennen dan anders en je schaamteloos honderd foto’s mag posten op Instagram. En ja hoor, ook ik doe er graag aan mee. Bij deze: een paar fotootjes van het mooiste konijn ooit.

IMG_1795 IMG_20141004_131102 IMG_1790WP_20141004_003

Zeg nu zelf, hoe kan je hier niet bij wegsmelten??

Ik heb het al tegen iedereen verteld die het horen wil (of niet, maar geen keus heeft omdat ik het toch verkondig) en ik zeg het nog eens: ik droom van mijn eigen dierentuin. Zodra ik een eigen huisje heb, schaf ik mij een hond aan. Of een kat, want aangezien ik in die sector met jobs met zeer onregelmatige uren zit, word ik misschien beter eigenaar van een dier dat zelfstandig kan zijn. Mijn wens gaat zo ver dat ik zelfs al weet welke katten en honden ik graag wil.  Een Bordeaux Dog staat op nummer één. Op zich is dat niet zo’n mooi ras en een volwassen vrouwtje weegt meer dan ik, een mannetje zelfs tot 20 kilo meer. Toch ben ik verliefd op die honden, hun lelijkheid maakt hen schattig en ze zijn superlief van karakter. Daarnaast vind ik Chow-Chows ook echt fan-tas-tisch. Zo’n knuffelbeer, echt zalig. Al is het dan ook wel vrij belangrijk dat ik investeer in een goede stofzuiger ;-)

c9-1 dogue-de-bordeaux-dog-on-the-beach-photo

Chow-Chow-9B008D-0615 Adorable cute chow chow puppy

Qua katten heb ik een voorkeur voor Britse kortharen, Perzische katten en Kartuizers. Er is maar één probleem. Mijn smaak in huisdieren is jammer genoeg dezelfde als bij schoenen: véél te duur. Zo’n Perzische kat? Daar betaal je gemakkelijk 700 euro voor. Slik.

kattenrassen - kortharig - chartreux Kitten perzische-kittens-te-koop

En de rest van mijn dierentuin? Daar heb ik een gigantische tuin voor nodig. Ik droom van een Shetlandpony, een alpaca en een ezel (een geadopteerde, want veel mensen vergeten dat ezels 80 jaar leven en dan nergens naartoe kunnen als het baasje sterft of niet meer voor ezellief kan zorgen. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor zulke kneusjes, dus mijn ezel zal al 60 jaar oud zijn of zo, haha). Als ik daarnaast ook nog eens kippen kan houden, dan wordt het helemaal ideaal.

Mijn dierenliefde gaat zo ver dat ik zelfs geen spinnen of ongelofelijk irritante muggen wil doodslaan. Ik erger mij dan ook aan mensen die dat zonder enige scrupules doen. Ze doen toch niemand kwaad? Voorlopig lukt het nog niet om vegetarisch te eten, maar zodra ik alleen woon, wil ik daar graag werk van maken. Wie nu al superlekkere veggie gerechten heeft, stuur ze gerust alvast door!

Wie nu al sceptisch zit te kijken achter zijn computer: jep, ik word later zo’n hippie met een bakfiets, zelfgebakken brood, groentjes uit eigen tuin en véél dieren. ;-)

Lieve mededierenvrienden: vandaag mag je een pluim op je eigen hoed steken. Dankzij jou en mij en alle andere lieve eigenaren krijgen onnoemelijk veel dieren alle liefde en verzorging die ze verdienen.

2 gedachten over “Over dierenliefde en hippies

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s