Lotte doet

Over doelloos rondsurfen en verre vooruitzichten

(Tip bij het lezen van dit bericht: de woorden in het roze zijn een link naar een bepaalde website of een artikel. Op het woord klikken volstaat om die pagina te bezoeken.)

Iedereen kent het wel. Je begint te surfen op het internet omdat je iets wil opzoeken en opeens is het vier uur later, zit je op websites waarvan je niet meer weet hoe je erop verzeild bent geraakt en heb je weer de grootste bagger eerst gezien. Dat tafereel speelt zich bij mij zowat elke dag af, zeker als ik een paar uur vrij heb van school, stage of werk. Twee héle gevaarlijke websites zijn Newsmonkey en Bored panda. Serieus. Uren kan ik rondsnuffelen op die pagina’s, van het ene artikel naar het andere.

Maar geef toe, bij titels als ‘Dogs that look like something else’ (met inzendingen als een Richard Branson-hond en puppies die op gefrituurde kip lijken), ‘makeup artist turns her lips into cute cartoon characters’ en ‘Hier zijn er 26 die blij mogen zijn dat ze nog leven’ kan je toch bijna niet anders dan erop klikken? Gelukkig zoek ik echt niet altijd (maar meestal wel) naar puur oppervlakkige dingen. Soms vergaap ik mij ook aan prachtige natuurfoto’s, zoals hier en hier.

De laatste dagen is mijn doelloos rondsurfen echter wat op de achtergrond geraakt. Ons spiksplinternieuwe abonnement op Netflix krijgt na mijn stage-uren even voorrang op nutteloze artikels. Ik werd bijna gek van contentement toen ik merkte dat ik het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars, na al die seizoenen nog steeds mijn guilty pleasure, kan bekijken. Het wordt nog een gevaarlijke combinatie met mijn bachelorproef, al die beschikbare films en series. Maar ach, dat zijn zorgen voor later.

En toch… Vandaag kwam ik via enig geklik ineens op de website van een bruidsjurkenontwerper die zich voor zijn nieuwe collectie heeft geïnspireerd op de Disney-prinsessen. Ik ben nooit van plan geweest om te trouwen, maar als ik die jurken zie, zet ik dat idee altijd eventjes opzij. De meeste vond ik te pofferig of met te veel kant of te zeemeerminachtig (denk: heel strak tot aan de knie en vanaf daar wijd uitlopend), maar ik zag ook een paar pareltjes. Voor je naar de foto’s kijkt: je moet weten dat ik stiekem altijd al grote fan was van glitters, hoewel ik dat permanent uit mijn garderobe ban wegens iets te hoog trashy uitstraling. En ik ben een echt tutje, dat speelt ook mee in mijn keuze.

77adeb60-65df-43d7-8f67-fb58fa8de83e.enlargedNormal

220_lg

11339a86-615a-4d38-8464-cf5849034ed8.enlargedNormal

 

Maar degene waar ik echt instant verliefd op werd? Dat was toch wel deze Cinderella dress. Die wijd uitlopende rok, dat glitterkorsetje, dat lichte kleuraccent… Jep, ik ben verkocht.

7327b236-c208-4c0c-a225-5d62d4c0a3db.enlargedFrontDetail

Ach, ik loop zeer ver op de feiten vooruit. Misschien moet ik maar beginnen met het allerbelangrijkste bij een huwelijk… Opnieuw een lief vinden ;-)

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s