Lotte is

15 dingen die jij niet over mij wist

Ik leerde op school altijd dat elke persoon uniek is. Dat klinkt als zo’n cliché uit mijn geitenwollensokkenopleiding (ik zal het zelf maar toegeven dat het zo’n opleiding is), maar eigenlijk is het wel waar. Ik heb ook zo van die trekjes die ik voor mezelf normaal vind, maar waar andere mensen raar van opkijken of het grappig vinden als ik het vertel. Omdat ik zo van lijstjes maken hou, heb ik eentje gemaakt met 15 dingen die niet iedereen over mij weet. Lees en kijk verbaasd/lach eens goed ;-)

 • Ik heb bijna een fobie voor zweetplekken. Zelf heb ik enorme schrik om okselvijvers te hebben en als ik iemand anders zie met dat probleem, kan ik daar echt amper naar kijken. Ik weet ook wel dat dat niet per se wil zeggen dat de persoon onverzorgd is en onfris ruikt, maar toch. ik kan er echt niet tegen. Geen idee hoe dat komt.
 • Als ik mocht kiezen wat ik werd, dan was ik psychiater geworden. Ik vind het oprecht jammer dat ik er de aanleg en de intelligentie niet voor heb. Als kind was het mijn droom om patholoog-anatoom te worden. Dat was voor de tijd dat ik wist dat ik absoluut niet tegen rare en vieze geuren kan. Dat brengt mij moeiteloos naar het volgende puntje:
 • Ik heb een zeer sterk reukorgaan, een cadeautje van mijn moeke. We nemen geuren zo snel op dat we vaak alles al geroken hebben voor anderen er nog maar iets van merken. Meestal is dat leuk bij lekkere geuren en soms handig bij gevaarlijke geuren. Ik vergeet nooit die keer dat mijn vader zijn laptop per ongeluk op een warm fornuis had gezet. Iedereen lachte mij uit toen ik zei dat het in onze keuken naar verbrand plastic rook, tot de rest het 5 minuten later ook rook.
 • Mijn lievelingsfruit is kiwi en mijn lievelingsgroente is diepvriesspinazie met room. De kleur van beide zaken is voor een keer echt puur toevallig.
 • Ik heb een ongelofelijke afkeer van prei. De aanblik van prei alleen al doet mijn maag omkeren. Het naar binnen werken ervan lukt dan ook écht niet.
 • Om één of andere onbekende reden schrijf ik niet graag de letter C, het cijfer 5 en speel ik niet graag de noot fa. Ik kan deze rare kronkel echt niet verklaren, maar het is wel zo.
 • Als ik een nieuwe deodorant koop, mag het nooit dezelfde zijn als degene die ik net gebruikte. Herhaling is op zich niet erg, maar het mag niet vlak na elkaar.
 • Ik kan alle hits van de Spice Girls woord voor woord meezingen. Zonder enige schaamte.
 • Mijn haar en trui stonden ooit in brand. Daardoor kan ik nu niet verdragen als er kaarsen achter mij staan. Daarnaast heb ik er ook schrik voor spetterende hete boter en vlees door opgelopen.
 • Ik bak heel graag taarten en cakejes, maar zelf ben ik eigenlijk totaal geen dessert- en taarteter. Ik eet enkel appeltaart zonder kaneel, carré confiture, éclair, Berlijnse bol en gewone cakejes. Wel handig, dan word ik er ook niet dik van.
 • Voor zure kersen van Haribo mag je mij dan wel altijd wakker maken. Als ik niet zou opletten, at ik een hele zak in een uur op.
 • Ik weet nooit wat de linker- of de rechterkant van het bed is. Moet je het bekijken vanuit je bed of als je voor je bed -aan het voeteneinde- staat? Dat maakt namelijk een verschil. Ik heb vaak geanimeerde discussies gehad met H., maar we zijn het nooit eens geworden.
 • Ik word onrustig als de vuile vorken en/of messen niet evenwijdig in de vaatwasser liggen. 5 vorken parallel aan elkaar en dan eentje die scheef ligt? Nee, daar krijg ik de kriebels van.
 • Het lukt mij niet om naar een film of tv te kijken zonder een dekentje. Ja, ook in de zomer als het buiten om te stikken is. Ik heb dan ook een hele hoop dikke en dunne dekens, zodat ik nooit zonder moet zitten. Ik probeer het wel, maar ik vind het zo ongezellig en naakt zonder deken.
 • Het raarste bewaarde ik voor laatst: Ik ben bang van Jack Nicholson. Het is geen grap. Ik ben echt, echt, echt bang van hem. Die lach, die ogen en die zeer expressieve wenkbrauwen, ik krijg er nachtmerries van. Ik heb onder schooldwang One Flew Over the Cuckoo’s Nest bekeken en hoewel het op zich een goeie film is, kon ik alleen maar denken hoe eng ik die man vind. Gevolg? Ik heb de klassieker The Shining nog altijd niet gezien.

JackNicholson

En lieve lezers? Wat is je reactie op mijn kleine kantjes? Wat is jouw rare trekje? Ik kan niet wachten om het te lezen :-)

8 gedachten over “15 dingen die jij niet over mij wist

 1. haha , Lotte toch. sterk dat je daar allemaal durft voor uit te komen. Ik denk veel mensen hebben zo van die kantjes !! Ik zeker ook , teveel om op te noemen. 1 tje wil ik wel delen met jou , (vraag maar na aan je moeke) ik wil altijd als laatste “slaapwel” zeggen. Anders kan ik de slaap maar niet vatten. Wat ik ook gemeen heb met jou , is het dekentje bij het tv kijken. Knus en gezellig , en ja het mag buiten zeer warm zijn !!! Groetjes Anneke

  Like

  1. Wees maar zeker dat ik bepaalde dingen ook niet durf publiceren hoor, Anneke ;-) Ik zal het zeker eens navragen aan moeke vanavond, hahaha. Leuk dat je reageerde :-)

   Like

 2. Het dekentje, heel herkenbaar! :) Ik heb bijvoorbeeld in ieder huis waar ik frequent verblijf (ma, pa, kot, vriend thuis) een favoriet toilet.. Best wel eigenaardig. Ik lees je blogposts trouwens met heel veel plezier, Lotte!

  Like

  1. Bedankt voor het compliment, Charlotte! Het is altijd erg leuk als mensen zeggen dat ze mijn schrijfsels graag lezen. :-) En zo zie je maar, iedereen heeft rare trekken, hahaha.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s