Lotte doet

Over slechte marketing

Ik ben altijd al een grote voorstander geweest van geld geven aan goede doelen. Aangezien ik in mijn eentje nooit de wereld kan veranderen, help ik graag de organisaties die het proberen. Voor ik naar Afrika vertrok, stortte ik 3 jaar lang elke maand 5 euro voor Amnesty International en werkte ik in de Oxfam Wereldwinkel. Vandaag de dag schenk ik soms wat centjes aan Unicef (in het mate van het mogelijke, als student kan je geen grote bedragen geven) en ben ik van plan om een panda te adopteren via het WWF.

Volgens mij straal ik ook zoiets uit, want je kan er prat op gaan dat ik ie-de-re keer word aangesproken op straat als er ergens een ‘ronselaar’ staat. Zelfs als ik een zo ongeïnteresseerd of druk-bezig mogelijk gezicht trek of me verstop achter iemands rug, dan nog word ik altijd gevonden. Ook donderdag was het weer zover…

Ik liep over de Korenmarkt in Gent en werd tegengehouden door een meisje van Oxfam Solidariteit. Hoewel ik eigenlijk een beetje gehaast was, liet ik haar toch praten aangezien ik zelf voor de Wereldwinkel heb gewerkt. Ze was vriendelijk en gaf een lange, maar duidelijke uitleg. Helaas, op het moment dat ik zei dat ik heel wat doelen steun, maar mijn budget beperkt is en dus een selectie moet maken, sloeg de sfeer helemaal om. Nadat ik antwoordde op de vraag welke doelen dat precies waren, vond ze het nodig om Unicef af te schilderen als een manipulatieve organisatie die foto’s bewerkt om de kinderen er armer en sipper te doen uitzien en daarnaast het verzamelde geld in eigen zak steekt. Toen ik het vertelde van WWF, reageerde ze met ‘ah, vind jij dieren zoveel belangrijker dan mensen? Je zou je geld beter aan Oxfam Solidariteit geven, wij proberen tenminste mensen te helpen.’ Ik was gechoqueerd. Wie niet van dieren houdt, houdt volgens mij ook niet van mensen.

Maar meer nog, andere organisaties in een slecht daglicht stellen om zo meer leden voor haar eigen NGO te ronselen? Dat vind ik echt niet kunnen. Mij heeft ze alvast niet overtuigd.

2 gedachten over “Over slechte marketing

  1. Groot gelijk Lotte, een andere organisatie slecht maken om er zelf beter uit te komen, dat kan niet! wij steunen broederlijk delen en Roemenië. Ik steun andere organisaties door stiften, kaarten en dergelijke te kopen. Je kan niet alles steunen. maar als ieder mens één organisatie zou steunen zou de wereld er al heel wat beter uitzien! Zo’n praktijken zoals jij beschrijft, kunnen niet door de beugel . ” solidariteit” heten ze , schrijf je? bedenkelijk!

    Like

    1. Ja, het is zeer jammer dat de organisatie, waar ik voorstander van ben aangezien ze zeer goede dingen doet, leden verliest of geen nieuwe kan aanwerven omdat sommige vertegenwoordigers zich zo gedragen. Ik denk dat ik eens een brief zal schrijven naar de contactpersoon.

      Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s