Lotte is

Over denken en voelen

Ze zei dat ik wat harder moest worden. Niet als in ‘me bitchy gedragen tegenover anderen’, maar mezelf wat meer wapenen tegen mijn eigen emoties. Tijdens de lange autorit om 2u30 ’s nachts kwam het verdriet ineens weer fel naar boven, ondanks de grote evolutie die ik al heb gemaakt sinds pakweg twee weken geleden. Het idee alleen al dat hij misschien ooit met iemand anders gelukkig zal zijn, deed mijn maag dichtklappen en mijn hart krimpen. Niet dat ik het hem niet gun, integendeel. Maar gewoon… Het is nu nog veel te vroeg om daar rustig over na te denken.

Ik liet haar woorden bezinken. Ergens wist ik dat ze gelijk had. Wat minder voelen en wat meer denken, het zou mij eigenlijk wel ten goede komen. Minder snel panikeren, minder snel het ergste denken, niet zo vlug overmand worden door mijn emoties, wat zou dat zalig zijn.

Maar… ik wil helemaal niet veranderen. Ik moet wat meer vechten tegen negatieve gevoelens en heb misschien meer tranen daneen ander, maar tegelijkertijd zorgt mijn enorme emotionaliteit er wel voor dat mijn blijdschap groter is, mijn empathie oprechter en mijn liefde intenser. Ik leef met mijn hart, niet met mijn hoofd. Als ik dat afblok, ben ik niet meer wie ik ben. Wie wil nu niet zichzelf zijn?

Een gedachte over “Over denken en voelen

  1. Het schrijven van woorden na elkaar en daarmee een zin schrijven die perfect de gevoelens van binnenuit kunnen verwoorden, ik kan dit niet. Je bent gewoon geweldig!!! Ik zie en heb je graag.

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s