Lotte is

Over dromen en reality checks

Het idee had zich al in mijn hoofd genesteld. Het zat al redelijk diep, ook al was ik er nog maar een week mee bezig. Hoe meer ik las, hoe enthousiaster ik werd en hoe meer ik droomde van een terugkeer.

Zuid-Afrika heeft mij niet meer losgelaten. Al sinds de dag dat ik weer in België ben (ondertussen al exact 1 jaar en 2 maanden), verlang ik om nog eens terug te gaan. Ik wil graag mijn gastgezin, mentor en vrienden nog eens zien, maar ik wil vooral de andere kant van het land ontdekken. Het is mij namelijk niet gelukt om buiten de West-Kaap te geraken. Dat schijnt dan wel veruit de mooiste provincie te zijn, ik wil de rest toch graag met mijn eigen ogen ontdekken. Ik wil eens op safari gaan, want dat was in de buurt van Kaapstad niet echt mogelijk (maar er waren wel pinguins! ;-) ). Ik had slechts in het weekend vrijaf en dan zou je wel echt zot zijn om 2000 km te vliegen en de dag erna al weer naar huis te gaan.

Dus, het meest typische der typische dingen tijdens het studeren deed zich weer voor. Ik was over vanalles aan het dromen en allerlei dingen aan het plannen, want letterlijk alles is boeiender dan droge studiematerie. Ineens kwam het idee ‘vrijwilligerswerk in het buitenland’ in mij op. Over een halfjaar ben ik volledig afgestudeerd (ik beloof het, moeke en vake: dan stop ik écht.) en wanneer zal ik ooit een betere timing vinden om zoiets te doen dan in die periode tussen school en werk? Inderdaad, nooit. Daarnaast heb ik op dit moment niets en vooral niemand meer waarvoor ik thuis zou blijven. Met andere woorden, de omstandigheden zijn i-de-aal.

Hoe meer ik opzocht, hoe meer ik alles al voor mij zag. Ik zou anderhalve maand in een weeshuis of kinderdagverblijf in Kaapstad kunnen gaan werken (niet onbelangrijk: het zou ook goed staan op mijn cv als ervaring tot orthopedagoge) en daarna zou ik misschien nog een paar weken in het land rondreizen. Zelfs het idee dat ik het in mijn eentje zou moeten doen, schrikte mij niet zo hard af, ondanks al mijn angsten die ik in een vorig bericht beschreef.

En toen kwam de realiteit weer tot mij. Kostprijs voor 6 weken vrijwillig werken, zonder vliegticket en reizen? 3000 euro.
Auw.

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s